Legume cu cimbru si oregano la cuptor

89 Shares

O mancare ideala in perioada Postului Pastelui o obtineti preparand delicioasele Legume cu cimbru si oregano la cuptor. Puteti adauga si alte vegetale, dupa propriul plac, de asemenea puteti folosi alte condimente in functie de preferinte.

Legume cu cimbru si oregano la cuptor

Ingrediente Legume cu cimbru si oregano la cuptor:

  • 1 ceapa
  • 3 ardei grasi de culori diferite
  • 2 zucchini mici (sau dovlecei)
  • 5 catei de usturoi
  • 1/2 lingurita oregano uscat
  • 1/2 lingurita cimbru uscat
  • 30 ml ulei de masline
  • Sare
  • Piper
  • Suc de lamaie
  • Marar proaspat tocat

Preparare Legume cu cimbru si oregano la cuptor:

  • Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
    Curatati legumele, spalati-le, taiati-le in bucati mai mari (mai putin zucchini sau dovleceii pe care ii taiati in felii de cca 1 cm).
  • Asezati apoi legumele in mod uniform intr-o tava dreptunghiulara de copt.
  • Deasupra acestora presarati condimentele: cimbrul, oregano, sarea, piperul.
  • Turnati apoi uleiul de masline pe toata suprafata tavii.
  • Mixati usor ingredientele.
  • Dati legumele cu cimbru si oregano in cuptorul incins timp de 25-30 minute sau pana cand sunt usor rumenite (la jumatatea timpului scoateti legumele din cuptor
  • pentru a le mixa).
  • Cand serviti legumele cu cimbru si oregano la cuptor presarati deasupra mararul proaspat tocat si turnati sucul de lamaie.
  • Se pot manca calde sau reci.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.