Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi

379 Shares

O garnitura clasica, usor de preparat, sunt deliciosii cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi. Frunzele de dafin, vinul alb sec si supa de vita, folosite la prepararea acestora, le confera un gust savuros.

Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi

Ingrediente Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi:

  • 3 catei de usturoi pisati
  • 600 grame cartofi
  • 3-4 ramuri de cimbru proaspat (frunzulitele acestora)
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 linguri ulei de masline
  • 2 frunze de dafin
  • 1 cana supa de vita

Preparare Cartofi la cuptor cu cimbru si usturoi:

  • Incalziti cuptorul la 220 grade celsius.
  • Curatati cartofii de coaja, spalatii si taiatii in bucati.
  • Asezati cartofii intr-o tava de copt si condimentatii cu sare, usturoiul pisat si frunzulitele de cimbru.
  • Adaugati frunzele de dafin in tava de copt si stropiti cartofii cu uleiul de masline.
  • Mixati usor ingredientele si dati tava in cuptorul preincalzit timp de 15 minute.
  • Adaugati apoi vinul alb sec si supa de vita.
  • Dati cartofii din nou in cuptor inca 45-50 de minute, sau pana cand sunt rumeniti.
  • Cartofii la cuptor cu cimbru si usturoi se pot servii ca atare langa o salata din varza alba, sau alaturi de o friptura din carne de miel, peste ori alte carnuri preparate la gratar.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.