Pui la cuptor cu cartofi si oregano
O reteta perfecta de weekend este deliciosul pui la cuptor cu cartofi si oregano. Se prepara usor, din cateva ingrediente, si este nemaipomenit de savuros.
Ingrediente Pui la cuptor cu cartofi si oregano:
- 1 pui intreg taiat in bucati (aripi, piept, picioare)
- 2 lamai
- 70 ml ulei de masline
- 2 linguri oregano uscat
- 10 catei de usturoi pisati
- 8 cartofi marime medie spalati, curatati de coaja, taiati pe sfert
- Sare
- Piper
Preparare Pui la cuptor cu cartofi si oregano:
- Incingeti cuptorul la 180 grade celsius.
- Puneti o foaie de copt intr-o tava de cuptor.
- Asezati bucatile de pui pe foaia de copt in tava de cuptor.
- Stoarceti sucul de la o lamaie peste acestea.
- Turnati aproximativ jumatate din cantitatea de ulei de masline peste bucatile de pui si apoi ungeti-le cu ajutorul mainilor.
- Condimentati cu sare si piper.
- Presarati 1 lingura de oregano si jumatate din cantitatea de usturoi pisat, uniform, peste bucatile de pui.
- Puneti sferturile de cartofi intr-un castron mare.
- Adaugati peste acestia restul de ulei de masline, restul de usturoi pisat, restul de oregano, si sucul de la o lamaie.
- Condimentati cu sare si piper, apoi mixati bine cartofii cu toate mirodeniile.
- Asezati cartofii in tava de copt, langa bucatile de pui, iar deasupra turnati sucul format in urma condimentarii cartofiilor.
- Dati puiul la cuptor cu cartofi si oregano in jur de o ora si 15 minute sau pana cand acestea sunt rumenite suficient.
- Serviti deliciosul pui la cuptor cu cartofi si oregano alaturi de o salata de varza alba.
Please follow and like us: