Prajitura cu branza si glazura de ciocolata

Prajitura cu branza si glazura de ciocolata este un adevarat deliciu. Foile delicate umplute cu compozitia de branza si decorate cu glazura de ciocolata alcatuiesc un desert exceptional.

Prajitura cu branza si glazura de ciocolata

Ingrediente Prajitura cu branza si glazura de ciocolata:

Foi:

  • 3 cani faina
  • 1 cana zahar
  • 2 oua
  • 125 g unt/margarina
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri lapte
  • 1 lingurita praf de copt

Umplutura de branza:

  • 1 kg branza de vaci
  • 6 oua
  • 1 cana zahar
  • 200 g unt
  • Esenta de vanilie
  • 1 1/2 plic budinca de vanilie
  • 1 cana lapte

Glazura:

  • 100 g ciocolata neagra
  • 50 g unt

Preparare Prajitura cu branza si glazura de ciocolata:

Foi:

  • Faina se amesteca cu zaharul si praful de copt.
  • Se adauga ouale, untul/margarina, mierea, laptele, si se framanta aluatul rezultat timp de 5-7 minute.
  • Se imparte apoi in 3 parti egale.
  • Fiecare parte se va intinde cu sucitorul, obtinandu-se 3 foi de marimea tavii de copt 20×28 cm.
  • Fiecare foaie se coace separat timp de 10-12 minute sau pana cand foile sunt usor rumenite, in cuptorul preincalzit la 175 grade celsius, intr-o tava in care ati pus hartie de copt.
  • Atentie cand scoateti foile, manevrati-le usor deoarece sunt foarte fragile, insa destul de grele.
  • Lasati foile sa se raceasca complet.

Umplutura de branza:

  • Mixati branza de vaci pana devine usor cremoasa, apoi puneti-o intr-o cratita antiaderenta la foc mediu impreuna cu ouale, zaharul, untul, esenta de vanilie.
  • Praful de la budinca de vanilie se dizolva in lapte, apoi se adauga in cratita cu branza de vaci si restul ingredientelor, in momentul in care compozitia de branza este fierbinte, dar nu fierbe, iar untul s-a topit.
  • Se amesteca bine ingredientele timp 4-5 minute cu ajutorul unui tel, sau pana cand compozitia se ingroasa, avand grija insa ca aceasta sa nu fiarba sau sa se prinda.

Asamblare Prajitura cu branza si glazura de ciocolata:

  • Foile se umplu cu compozitia de branza cat aceasta este inca fierbinte.
  • Dupa ce se raceste compozitia de branza, Prajitura cu branza si glazura de ciocolata se lasa la frigider minim 10 ore, apoi se decoreaza cu glazura de ciocolata.

Glazura de ciocolata:

  • Dizolvati ciocolata rupta in bucatele si untul intr-o craticioara pe bain-marie.
  • Turnati apoi glazura obtinuta peste ultima foaie a prajiturii.
  • Se mai lasa la frigider minim 2 ore sau pana cand se intareste glazura.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *