10 locuri de vizitat in Hanovra si imprejurimile sale

0 Shares

Hanovra, frumoasa capitala a Saxoniei Inferioare, este un alt oras hanseatic din NV Germaniei ce merita vizitat (alaturi de Bremen, Hamburg si Lubeck).
Orasul este marcat de personalitatea cunoscutului filozof, matematician si fizician Gottfried Wilhelm Leibniz, dar si de Casa de Hanovra, o dinastie celebra de origine germana, ce a condus si Imperiul Britanic incepand cu Regele George I din 1714 (George Louis), fost Elector de Hanovra, pana in 1901 ( moartea Reginei Victoria).

1. De aceea, cel mai popular obiectiv turistic din Hanovra este Palatul Herrenhausen. Acesta a fost resedinta de vara a regilor din Casa de Hanovra.
Desi distrus aporape in totalitate in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial, palatul a fost refacut de curand in acelasi loc conform planurilor originale.
Cei care au refacut interiorul , s-au gandit ca o mare parte din palat sa fie centru pentru organizarea de congrese si intalniri de afaceri. De asemenea arhitectura impresionanta a subsolului cuprinde sali pentru seminarii, un auditorium, dar si o sala pentru banchete.

herrenhause museum 1 locuri de vizitat in Hanovra herrenhause museum 2 locuri de vizitat in Hanovra herrenhause museum 3 locuri de vizitat in Hanovra herrenhause museum 4 locuri de vizitat in HanovraDe aceea numai aripile laterale ale palatului sunt deschise publicului. Aici se afla Muzeul Palatului Herrenhausen ce ofera informatii despre importanta Casei de Hanovra prin cateva picturi, sculpturi, obiecte ce au apartinut celebrei dinastii.
Dupa ce vizitati muzeul, petreceti-va timpul in splendidele Gradini ale Palatului.

2.Cea mai mare se numeste GrosseGarten, seamana izbitor cu gradina Palatului Sanssouci , are peste 50 de hectare, si este o splendoare Baroca plina de plante superbe, divers colorate, busturi ale unor printi germani si fantani tasnitoare magnifice.

grossergarten 1 locuri de vizitat in Hanovra grossergarten 2 locuri de vizitat in Hanovra grossergarten 3 locuri de vizitat in Hanovra grossergarten 4 locuri de vizitat in Hanovra grossergarten 5 locuri de vizitat in Hanovra grossergarten 6 locuri de vizitat in Hanovra grossergarten 7 locuri de vizitat in Hanovra

3.Vis-a-vis de Palatul Herrenhausen se afla Berggarten – gradina Botanica.
Daca iubiti plantele, aici veti gasi descoperii nenumarate flori din lumea intreaga , dar si una din cele mai mari colectii de orhidee din lume.
Berggarten este impartita in mai multe peisaje: preerie, plante perene sau Paradisul, etc. oferind vizitatorilor o gama varianta de „atractii”, printre care magnolii si rododendroni. Sera ce contine in jur de 800 de orhidee si alte plante exotice, este printre cele mai vizitate „atractii” din Berggarten.
In Berggarten se afla si un Mausoleu unde sunt inmormantati multi membrii ai Casei de Hanovra.

berggarten 1 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 2 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 3 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 4 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 5 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 6 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 7 locuri de vizitat in Hanovra berggarten 8 locuri de vizitat in Hanovra

4.In estul Palatului Herrenhausen se afla si Georgengarten – o gradina linistita ce adaposteste un templu circular dedicat lui Leibniz. Templul ce contine 12 coloane, a fost construit intre 1787 si 1790.

georgegarten 1 locuri de vizitat in Hanovra georgegarten 2 locuri de vizitat in Hanovra

5.Un alt obiectiv turistic pe care nu trebuie sa-l ratati in Hanovra, este Neus Rathaus (Primaria Noua).
Aceasta a fost construita intre 1901 si 1913, in timpul Imparatului German Wilhelm al II-lea.
Cel mai impresionant element al Primariei este Domul, al carui top atinge 97,73 m. Puteti urca cu ajutorului unui lift ce are o arhitectura curba unica si peretii din sticla pe tavan si podea, pe o platforma special amenajata in Dom, de unde veti vedea o superba panorama a orasului.

Rathaus 1 locuri de vizitat in Hanovra Rathaus 2 locuri de vizitat in Hanovra Rathaus 3 locuri de vizitat in Hanovra Rathaus 4 locuri de vizitat in Hanovra Rathaus 5 locuri de vizitat in Hanovra Rathaus 6 locuri de vizitat in Hanovra Rathaus 7 locuri de vizitat in Hanovra

6.Langa primarie se afla Maschpark, un superb parc ce se intinde pe nu mai putin de 10 hectare.
In afara de nuferii delicati din parc, puteti admira superba Primarie din alt unghi, dar si cateva rate si gaste salbatice ce convietuiesc aici.

parc rathaus 5 locuri de vizitat in Hanovra parc rathaus 4 locuri de vizitat in Hanovra parc rathaus 3 locuri de vizitat in Hanovra parc rathaus 2 locuri de vizitat in Hanovra parc rathaus 1 locuri de vizitat in Hanovra

Tot langa Primarie se afla si doua muzee interesante: Muzeul August Kestner si Landesmuseum.

7.Muzeul August Kestner adaposteste din 1889 mai multe colectii ce au apartinut lui August Kestner (diplomat si colectionar de arta), nepotului acestuia Hermann Kestner, dar si senatorului Friedrich Culemann.
Colectiile sunt: de arta egiptena si greco-romana, de monezi si medalii, de arta aplicata si design (manuscrise, ceramica, mobilier, obiecte de sticla si metal).

muzeul kestner 1 locuri de vizitat in Hanovra muzeul kestner 2 locuri de vizitat in Hanovra muzeul kestner 3 locuri de vizitat in Hanovra muzeul kestner 4 locuri de vizitat in Hanovra muzeul kestner 5 locuri de vizitat in Hanovra muzeul kestner 6 locuri de vizitat in Hanovra

8.Landesmuseum este cel mai mare si cel mai vizitat muzeu din Saxonia Inferioara si gazduieste cinci colectii ce contin obiecte, lucrari de arta si artefacte din Evul Mediu pana la inceptului secolului XX : galerie de arta, monezi, arheologie, etnologie si istorie naturala.

landesmusem 1 locuri de vizitat in Hanovra landesmusem 2 locuri de vizitat in Hanovra landesmusem 3 locuri de vizitat in Hanovra landesmusem 4 locuri de vizitat in Hanovra

Ce sa vizitati in apropiere de Hanovra

9.In afara Hanovrei am vizitat Castelul Marienburg din Pattensen si parcul de animale Wisentgehege din Springe.

Marienburg este un castel de poveste construit in stil Neoclasic intre 1858-1867, ca si resedinta de vara pentru sotia Regelui George al V-lea de Hanovra, Regina Marie.

Datorita faptului ca Hanovra a fost anexata Prusiei in 1866, si regele a fost nevoit sa exileze cu familia sa in Austria, castelul nu a fost locuit timp de 80 de ani.
In prezent Castelul Marienburg apartine Printului Ernst August de Hanovra, aici fiind sediul Casei regale de Hanovra. O parte din castel este dechis publicului: muzeul castelului, restaurantul, capela.
Interiorul se poate vizita numai cu tururi ghidate, insa din pacate fotografiatul nu este permis, fiind o proprietate privata.
Personal, cel mai mult din muzeul castelului mi-a placut Biblioteca frumos ornamentata, ce trebuia sa apartina Reginei Marie, camerele in care ar fi trebuit sa studieze si sa se joace cele doua printese Frederica si Marie, fetele cuplului regal, dar si expozitia „Calea spre Coroana” ce expune obiecte de valoare (bijuterii, sceptre, coroane), ce au apartinut familie regale de Hanovra.

schloss marienburg 1 locuri de vizitat in Hanovra schloss marienburg 2 locuri de vizitat in Hanovra schloss marienburg 3 locuri de vizitat in Hanovra

Cum ajungeti la Castelul Marienburg

Luati autobuzul 300 din Gara Centrala a Hanovrei pana in Pattensen. Aici autobuzul va deveni 310 (nu coborati din el !) si coborati la statia „Abzweig Marienburg Nord”. Statia este cumva „in the middle of nowhere” intr-un camp cu porumb de unde se vad cateva eoliene (puteti cere soferului sa va atentioneze unde trebuie sa coborati pentru Castelul Marienburg).
De aici va trebui sa mai mergeti 1.5 km pe jos pana la Castelul Marienburg (din drumul principal pe care ati venit cu autobuzul, exact unde coborati din acesta, se face un drum la stanga catre castel).
Puteti merge si cu trenul din Hanovra pana in Nordstemmen, insa de aici pana la castel trebuie sa mergeti pe jos 3 km.

10. Parcul de animale Wisentgehege a fost fondat in 1928 pentru a salva cativa bizoni de la extinctie. Pe vremea aceea erau doar 54 de exemplare, insa in prezent s-au nascut 350 de bizoni in parcul din Springe. De asemenea astazi aici sunt crescute si ingrijite peste 100 de specii de animale salbatice in cele 90 de hectare, cat are parcul.
Va recomand sa vizitati parcul pentru ca va puteti plimba in aer curat, si puteti sa va amuzati si sa fotografiati cu simpaticele animale de aici: ursul brun, lincsi, lupi, elani, gluton, ratoni, porci mistreti, capre salbatice, rasi, etc.

springe 1 locuri de vizitat in Hanovra springe 2 locuri de vizitat in Hanovra springe 3 locuri de vizitat in Hanovra springe 4 locuri de vizitat in Hanovra springe 5 locuri de vizitat in Hanovra springe 6 locuri de vizitat in Hanovra

Cum ajungeti la Wisentgehege

Luati trenul pana in Springe (faceti o jumatate de ora). Din gara Springe luati autobuzul 382 ce va lasa direct la Wisentgehege, sau luati autobuzul 385 ce va lasa la aproximativ 1 km de parcul de animale. Autobuzele pleaca o data pe ora din gara, insa la minute diferite, de aceea in functie de cum ajungeti cu trenul, luati unul din cele doua autobuze.

Unde am mancat in Hanovra

Restaurantul Tanara (Scheidestraße 20) se pretinde a fi cel mai autentic restaurant cu specific cipriot din Germania, asa ca am hotarat ca intr-una din cele trei zile si jumatate, cat am colindat prin Hanovra si imprejurimi, sa cinam aici.
Nu am facut rezervare, desi ei recomanda, deoarece intr-adevar este foarte aglomerat, dar am gasit o masa libera, poate pentru ca am ajuns in jur de 17.30, adica la o jumatate de ora dupa ce restaurantul isi deschide portile.
Meniul este variat si consistent, preturile moderate, iar chelnerii foarte amabili si corecti.
Noi am servit specialitate cipriota cu pui si cu carne de miel, preparate in vase de lut.

mancare hanovra 4 locuri de vizitat in Hanovra mancare hanovra 3 locuri de vizitat in Hanovra

Un alt loc in care puteti servi diverse feluri de mancare, la preturi acceptabile, este Gara Centrala din Hanovra. NordSee-ul de aici are multe variante de peste proaspat si nu numai. De asemenea aici sunt multe restaurante, fast-food-uri ori cafenele unde puteti comanda tot ce poftiti la preturi acceptabile.
Daca ati fost in Hanovra, ati vizitat si mancat in alte locuri, lasati un comentariu mai jos.

mancare hanovra 2 locuri de vizitat in Hanovra mancare hanovra 1 locuri de vizitat in Hanovra

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.