Ce putem vedea in afara Lisabonei: Palatul Queluz

22 Shares

Palatul Queluz este un alt obiectiv turistic interesant aflat in apropiere de Lisabona,
la doar 15 de km de frumoasa capitala portugheza.
Vizitarea acestuia si a splendidei gradini cel inconjoara, nu necesita mai mult de 3-4 ore, (inclusiv drumul dus-intors din Lisabona), asa ca, daca doriti sa-l vedeti puteti sa va planificati si altceva de vizitat in acea zi.

palatul queluz 8 fatada

Originile Palatului Queluz se afla in fosta Casa de Campo de Queluz, ce a fost construita in secolul XVII, ca si conac de vara al regelui Pedro al II-lea.
Mai tarziu edificiul fost largit si transformat intr-un spledid palat roz ce imbina cu succes stilurile arhitecturale: Baroc, Rocaille si Neoclasic.
Astazi el se poate vizita fiind intr-o stare relativ buna (necesita renovare), si de multe ori este gazda pentru sefi de stat si demnitari din intreaga lume cand acestia se afla in Portugalia. Tot aici, in lunile de vara se desfasoara concerte de muzica clasica si spectacole ecvestre.

Atractia principala a palatului este Sala Tronului, unde pe vremuri se tineau baluri stralucitoare si banchete pretentioase. Aici se afla oglinzi incantatoare, candelabre din sticla de Murano si statuete de aur.

palatul queluz 1palatul queluz 2 hol azulejoLanga aceasta se afla Sala de Muzica unde orchestra reginei tinea concerte si opere.
Coridorul cu azulejos este decorat cu azulejos (placi de ceramica spefic portugheze) realizate in stil Neoclasic, reprezentand cele patru anotimpuri, continentele, scene din mitologia clasica sau secene de vanatoare.
Capela palatului are un singur naos, un altar octogonal, iar domul este placat de dinafara cu foita din argint.
O alta sala ce ne retine atentia este Dormitorul Regal – o camera patrata cu fresce incantatoare reprezentandu-l pe Don Quijote”, un tavan „bombat”, si o podea de lemn decorata exotic, ce da incaperii o infatisare circulara.

palatul queluz 3 camerepalatul queluz 5 hol ambasadoripalatul queluz 4 cameraCamera Ambasadorilor este la fel de remarcabila ca si celelalte, cu o podea de marmura si un taval pictat ce ilustreaza familia regala participand la un concert.
Celelalte camere ale Palatului Queluz sunt decorate cu mobila din Franta si Anglia, portelanuri fine si carpete frumos colorate.

Dupa ce ati vizitat cele 22 de camere ale Palatului Queluz, plimbati-va in tihna prin superba si imensa gradina (16 hectare) ce il inconjoara . Ea este decorata cu statuete si fantani ce ilustreaza scene din mitologie, realizate din omniprezentele azulejos.

palatul queluz 6 gradina azulejopalatul queluz 7 gradinaPalatul National Queluz a fost declarat Monument National in anul 1910, iar din 2013 este membru al Asociatiei Europene de Resedinte Regale.
Palatul Queluz este deschis zilnic intre orele 9 -19. Pretul unui bilet de intrare este de 9.5 euro/persoana pentru palat si 4.5 euro/persoana pentru gradina.

Cum ajungem la Queluz

Din garile Rossio, Oriente sau Entrecampos, aflate in Lisabona, sunt trenuri ce pleaca din sfert in sfert de ora spre Queluz, iar calatoria nu dureaza mai mult de 15 minute. Biletul unei calatorii este de 1.55 euro. Ajunsi la destinatie sunt indicatoare ce indica directia spre Palatul Queluz (faceti in jur de 10 minute pe jos de la gara).

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.