Castelul Windsor

Cand vizitati Londra si aveti mai mult timp la dispozitie, puteti face excursii in afara acesteia pentru a admira si alte locuri fabuloase din Marea Britanie. Palatul Blenheim aflat in Oxfordshire si Castelul Windsor din Berkshire, sunt doar cateva exemple de “must see” in afara Londrei.

castelul windsor 2castelul windsor 3
Castelul Windsor este cel mai vechi si cel mai mare castel locuit din lume. Este una din resedintele Majestatii sale Regina Elisabeta a II-a, al carui steag este ridicat pe Turnul Rotund atunci cand aceasta se afla aici.

castelul windsor 4castelul windsor 5
Castelul Windsor a fost construit in timpul lui William Cuceritorul in secolul XI, iar de-a lungul timpului a fost largit, redecorat si reconstruit de diversi monarhi de la Henry al II-lea la Regina Elisabeta a II-a. Regina isi petrece cea mai mare parte din weekend-uri aici la Castelul Windsor, care este deseori folosit si pentru ceremonii de stat.
Castelul Windsor se afla pe o proprietate de aproximativ 5 hectare si la vizitarea acestuia puteti vedea :

 • Apartamentele Regale mobilate luxos cu obiecte din Colectia Regala ce sunt etalate spledid pentru a rivalizat cu orice galerie de arta din lume. Puteti admira capodopere de Rubens, Rembrandt, Canaletto, Holbein si Van Dyck, alaturi de mobila englezeasca si frantuzeasca de cea mai buna calitate, argintarie rara si servicii de portelan somptuoase.
 • Capela Sfantului George este una din cele mai frumoase cladiri ecleziastice din Anglia si locul de veci a 10 monarhi printre care Henry al VIII-lea si Charles I. De asemenea aici este resedinta spirituala a Ordinului Garter, un ordin vechi al Cavalerilor Britanici infiintat de Edward al III-lea in anul 1348.
 • Casa de Papusi a Reginei Mary este o capodopera in miniatura si cea mai celebra casa de papusi sin lume. Realizarea acesteia s-a efectuat in 3 ani (1921 – 1924) si a implicat munca a peste 1.500 de mestesugari si artisti. Acesta superba rezidenta este o replica in miniatura a unei case aristocrate. Ea cuprinde mii de obiecte realizate de artizani si designeri, aproape toate la scala de 1:12. Printre cele mai remarcabile obiecte din Casa Papusilor sunt: biblioteca ce cuprinde carti scrise de autori celebrii, o crama plina de vinuri si o gradina creata de Gertrurde Jekyll. Casa dispune si de electricitate, caldura, apa curenta, si chiar toalete.

castelul windsor 6castelul windsor 1

 • Diverse Galerii temporare de picturi, desene, schite
 • In lunile de vara: iulie, august, septembrie, puteti vedea si momentul in care se schimba garzile (mai putin duminica).
 • In lunile de toamna – iarna, respectiv din octombrie pana in martie, puteti vizita si Semi Apartamentele Regale. Acestea sunt apartamentele private create pentru George al IV-lea, sunt cele mai bogat decorate camere din castel, si sunt folosite in prezent de Regina cu ocazia petrecerilor oficiale.

Castelul Windsor este deschis publicului astfel: martie – octombrie : 9.45 – 17.15, noiembrie – februarie: 9.45 – 16.15. Pretul unui bilet de intrae este de 18 lire sterline.

Cum ajungeti la Castelul Windsor

Cel mai rapid ajungeti in Windsor cu trenul, luat din gara Paddington (Londra) pana la statia Windsor & Eton Central. Calatoria cu trenul dureaza in jur de 40 de minute, iar pretul unui bilet de tren dus-intors este de 10.20 lire sterline.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.