Rothenburg ob der Tauber o atractie de top in Bavaria

42 Shares

Superbul orasel medieval Rothenburg ob der Tauber din landul Bavaria, desi are o populatie de doar 12.000 de persoane, atrage anual in jur de 2,5 milioane de turisti-de-o-zi.
Numele sau tradus din germana inseamna „Fortareata rosie de pe Tauber”, deoarece orasul este localizat pe un platou ce domina raul Tauber.
Rothenburg, spun altii, provine de la cuvintele germane rot (rosu) si Burg (oras medieval), referindu-se la culoarea acoperisurilor caselor ce inconjoara raul Tauber.
Indiferent insa de cum traducem numele sau, Rothenberg ob der Tauber, este indiscutabil un orasel medieval in care nu ai cum sa te plictisesti.
Casele construite partial din lemn, stradutele inguste pavate cu piatra cubica, zidurile orasului medieval pe langa care te poti plimba, muzeele interesante si bisericile bine conservate, fac Rothenberg ob der Tauber una din atractiile de top ale Germaniei.
De aceea, astazi in categoria „Locuri de vizitat” am alcatuit o lista a celor mai populare obiective turistice din Rothenburg ob der Tauber:

Baumeisterhaus

Este cea mai frumoasa casa Renascetista din Rothenburg. Aici a locuit si lucrat mesterul-constructor si lucrator in piatra Leohnard Weidmann.
Splendida casa aristocrata gazduieste astazi o cafena si un restaurant unde puteti servi ceva bunatati culinare bavareze.
Daca nu aveti timp prea mult, admirati macar fatada Renascetista decorata cu sculpturi ce reprezinta cele 7 virtuti si cele 7 pacate.

Rothenburg ob der Tauber

Fleisch- und Tanzhau Casa carnii si a dansului

In spatele frumoasei fantani ce-l reprezinta pe Sfantului Gheorghe se afla frumoasa casa aristocrata Fleisch- und Tanzhau. Pe vremuri, salile sale cu bolta de la etaj gazduiau banchete si diverse festivitati, in timp ce la parter macelarii isi vindeau marfa.
Astazi la etaj sunt expuse costume multicolore ce se folosesc in piese istorice de teatru, iar la parter se afla lucrari realizate de artisti locali.

Rothenburg ob der Tauber

Primaria din Rothenburg ob der Tauber

Frumoasa fatada Renascentista a Primariei din Rothenburg domina Piata Centrala din oras. Aceasta a fost construita intre 1572 si 1578 de mesterul-constructor Leonhard Weidmann.

Rothenburg ob der Tauber

Biserici

Printre cele mai reprezentative lacase de cult din Rothenburg se afla Biserica Franciscana ce fost ridicata in cinstea Fecioarei Maria in anul 1309, si Biserica Sfantului Ioan, ce a fost construita pe locul unde in anul 1200 isi avea sediu Ordinului Sfantului Ioan.

Muzee

Muzeul Orasului Imperial va poarta prin istoria acestui splendid orasel medieval. Aici gasiti istorie urbana, picturi, sculpturi, obiecte confectionate manual, istorie evreiasca si Fundatia Baumann. Aceasta urmareste istoria armelor europene din Epoca de Piatra pana in secolul XIX. Printre cele mai valoroase obiecte se numara armele de vanatoare ale reginei Maria-Antoaneta si ale regelui Fredrick cel Mare.
Un alt muzeu interesant din Rothenburg este Muzeul Craciunului ce este deschis tot timpul anului. Muzeul recreeaza atmosfera sarbatorii Craciunului, cu ajutorul obiectelor expuse aici: decoratii de pom, iesle, figurine, suporturi de lumanari si peste 150 de ilustratii cu Mos Craciun.
Handwerkerhaus sau Vechea Casa a Artizanului se afla in centrul Rothenburgului pe Stadtgraben la nr. 26. Casa a fost construita in anul 1270 si a gazduit de-a lungul timpului o varietate de artizani.
Ultimul ocupant al Handwerkerhaus a fost un pustnic ce s-a impotrivit modernizarii casei. Datorita acestuia insa a supravietuit acest camin medieval in traiau si munceau artizanii acestei epoci. De la parter pana in podul casei, fiecare camera reprezinta o experienta fascinanta.

Intrarile in oras

Portile orasului sunt fascinante, si le veti vedea pe masura ce va plimbati in centrul istoric al Rothenburgului: Galgentor, Burgtor, Klingtor, Kobolzeller Tor, sau Rodertor.

Rothenburg ob der Tauber

Gradini

Nu ratati in Rothenburg Gradina Castelului, de unde puteti admira privelisti feerice ale sudului orasului si ale raului Tauber. Aici se afla si straturi geometrice de flori impodobite cu 8 figuri de gresie reprezentand cele 4 anotimpuri si cele 4 elemente.

Rothenburg ob der Tauber  gradina castelului

Concluzionand, Rothenburg ob der Tauber este un orasel medieval german de poveste, unde poti petrece o mini-vacanta de relaxare alaturi de cei dragi.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.