Palatul si Parcul Caserta un must see al regiunii Campania

24 Shares

In scurta, dar binemeritata vacanta petrecuta in Italia la sfarsitul lui aprilie a.c. ne-am cazat in mult barfitul Napoli.
Mare lucru nu am vazut in capitala regiunii Campania, pentru ca scopul calatoriei noastre a fost de a vizita alte minunatii aflate in imprejurimile acesteia: insulele Capri si Ischia, cateva ceva din Coasta Amalfi, Palatul si Parcul Caserta, adica destinatii turistice pe care oricine ar trebui sa la vada inainte de a vizita Napoli.

palatul caserta 11 palatul caserta 9 palatul caserta 8 palatul caserta 10

Palatul si Parcul Caserta se afla la doar 40 de minute de mers cu trenul din Napoli, si complexul denumit Reggia di Caserta, este o adevarata emblema a Barocului italian.
Regele Charles al III-lea de Burbon a fost cel care a dorit construirea acestei splendori la jumatatea secolului al XVIII-lea, pentru a rivaliza cu Palatul Versailles sau cu Palatul Regal din Madrid.

Palatul are suprafata totala de 45.000 metrii patrati dispusa pe cinci niveluri si avand 36 metri inaltime.
Fatada principala are 143 de ferestre, iar interiorul contine peste 1.200 de camere si 34 de scari ce strabat palatul.
Maiestuoasele camere sunt decorate cu stucco-uri, basoreliefuri, fresce, sculpturi si picturi.

palatul caserta 7 palatul caserta 6 palatul caserta 4 palatul caserta 3

Cea mai mare sala din palat este Sala del Trono – era folosita pentru banchete si pentru a primi cele mai importante persoane ale erei respective.
Scara Regala sau Scara de Onoare, ce uneste Atriumul cu primul etaj, este maiestuoasa si impodobita cu sculpturile a doi lei grandiosi.
Capela Palatina, Pinacoteca si Appartamento Vecchio sunt cele mai frumoase sali din cele ce se pot vizita in Palatul Caserta.

palatul caserta 2 palatul caserta 1

Dupa ce „savurati” superbul palat, nu ratati impozantul parc compus din numeroase fantani si mini-cascade.
De-a lungul celor trei kilometri, ce va conduc spre Marea Cascada, va veti delecta cu o adevarata gradina italieneasca: straturi de flori, iazuri, fantani si mini-cascade decorate cu sculpturi fabuloase.

parcul caserta 1 parcul caserta 2 parcul caserta 3 parcul caserta 5

Cei trei kilometri pot fi parcursi pe jos, cu bicicleta (pe care o puteti inchiria de acolo), trasura, sau cu un maxi-taxi.
Noi am preferat ca inspre Marea Cascada sa mergem pe jos pentru a admira fantasticul parc si pentru a face poze, insa ne-am intors cu maxi-taxiul.

parcul caserta 6 parcul caserta 8 parcul caserta 9 parcul caserta 12

Reggia di Caserta a intrat in patrimoniul universal UNESCO in anul 1997, si
fost realizata la mijlocul secolului al XVIII-lea sub indrumarea arhitectului Luigi Vanvitelli la pret de 6 milioane de ducati.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.