Gradina si Palatul Fronteira din Lisabona

1 Shares

Splendidul Palat a fost construit in 1640 pentru primul Marchiz de Fronteira D. Joao de Mascarenhas, erou in Razboiul Portughez de Restaurare (1640 – 1668), pentru a-i servi acestuia drept casa de vanatoare.

palatul fronteira lisabona 1In prezent, Palatul Fronteira se afla langa Parcul Mosanto pe Largo Sao Domingos de Benfica, in centrul Lisabonei. Acesta a fost restaurat si marit in secolul XVIII in stilul arhitectural Rocaille, iar in prezent este locuit de a 12-a Marchiza de Fronteira. Cu toate acestea, cateva camere ale palatului si gradina se pot vizita de turisti, insa numai cu ghid in limbile: engleza, franceza, spaniola si portugheza. Palatul de Fronteira este renumit pentru fabuloasele placi de ceramica (numite de portughezi azulejos) aflate aici intr-o diversitate de modele si teme, si pentru gradina sa colosala de 5.5 hectare ce fac din acest splendid site o oaza de liniste si verdeata in inima Lisabonei.
palatul fronteira azulejo 2palatul fronteira azulejoInteriorul Palatului de Fronteira este bogat ornamentat si luxos, Sala Bataliilor fiind atractia principala a acestuia deoarece contine azulejos cu scene din Razboiul de Restaurare Portughez, iar Livingul ne dezvaluie fresce si picturi ce ilustreaza nobilimea portugheza.
Unul din cele mai fascinante momente al turului oferit de ghid, este atunci cand iesiti din palat si ajungeti pe superba Terasa frunzoasa. Aici se afla nise cu statui reprezentand figuri mitologice, dar si azulejos alb – albastre ori galben – violet ce ilustreaza scene religioase sau de vanatoare.

palatul fronteira lisabona 2palatul fronteira lisabona 3 gradinapalatul fronteira lisabona 4 gradina1

Turul continua cu vizitarea somptuasei gradini realizata in stil Italian, compusa din fantastica “Gradina a lui Venus” si superba “Gradina Formala” realizata in secolul XVII – aici fiind si frumoasa “Galerie a Regilor”. La intrarea in gradina Palatului Fronteira se afla si o Capela, aceasta fiind singura parte originala ramasa intacta de la construirea edificiului. In interiorul Capelei se pot observa scene ce zugravesc Nasterea Domnului realizate de artistul portughez Machado de Castro. Din pacate in interiorul Palatului Fronteira nu se poate fotografia, dar sper ca pozele din superba gradina a acestuia sa va faca sa-l vizitati atunci cand va aflati in frumoasa Lisabona.

palatul fronteira capelaPalatul Fronteira se poate vizita numai cu ghid, astfel: iunie-septembrie : ora 10.30; 11; 11.30; 12, iar octombrie – mai: ora 11 si 12 (duminica este inchis). Pretul unui bilet de intrare este 7.5 euro/persoana pentru vizitarea palatului si 3 euro/persoana pentru vizitarea gradinii.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

23 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.