Prajitura cu blat si crema de cafea

92 Shares

Imi plac foarte mult prajiturile cu cafea, iar Prajitura cu blat si crema de cafea este una din favoritele mele. Blatul contine cafea macinata si ness, iar crema, cafea solubila.

Prajitura cu blat si crema de cafea

Ingrediente Prajitura cu blat si crema de cafea:

Blat de cafea:

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 30 ml apa
  • 25 ml ulei
  • 6 linguri faina
  • 3 linguri cafea macinata
  • 2 linguri ness/cacao

Crema de cafea:

  • 5 galbenusuri
  • 175 grame zahar
  • 100 ml cafea solubila
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Sirop:

  • 225 ml apa
  • 2 linguri miere/3 linguri zahar

Preparare Prajitura cu blat si crema de cafea:

Blat de cafea:

  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin o spuma tare.
  • Se adauga apoi zaharul treptat, alternand cu apa, si se mixeaza pana devine o bezea tare, lucioasa.
  • Galbenusurile se amesteca cu uleiul, apoi se incorporeaza cu ajutorul unei spatule in albusurile tari.
  • Intr-un alt castron amestecati faina cu cafeaua macinata si ness-ul sau cacaua.
  • Compozitia obtinuta se incorporeaza usor cu o spatula in compozitia de oua obtinuta anterior.
  • Se amesteca pana la omogenizare.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 32×33 cm.
  • Turnati compozitia obtinuta, dati-o in cuptorul preincazit la 180 grade timp de 30 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet, apoi taiat-l pe jumatate, pe orizontala.

Crema de cafea:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza volumul.
  • Cafeaua solubila se incalzeste la foc mic intr-o cratita, iar cand este fierbinte se iau 2-3 linguri din aceasta si se adauga in compozitia de galbenusuri+zahar.
  • Se amesteca repede, apoi se toarna in cratita cu restul de cafea, pe care o vom pune pe bain-marie.
  • Se amesteca, pana cand crema se ingroasa.
  • Se acopera cu o folie de plastic si se asteapta sa se raceasca complet.
  • Untul se mixeaza pana devine ca o crema, apoi adaugati in acesta treptat, crema de cafea, dupa ce s-a racit.

Siropul:

  • Cei 225 ml apa se pun la foc mic impreuna cu mierea sau zaharul, si se lasa pe foc pana cand mierea/zaharul sunt dizolvate complet.

Asamblare Prajitura cu blat si crema de cafea:

  • Asezati unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Se insiropeaza bine pe toate suprafata cu jumatate din siropul obtinut.
  • Se intinde jumatate din crema de cafea.
  • Se repeta inca o data (blat-sirop-crema cafea).
  • Deasupra decorati cu ciocolata rasa.
  • Prajitura cu blat si crema de cafea se pastreaza la frigider cateva ore inainte de a o taia si consuma.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.