Prajitura cu cocos nuci ci cafea

Prajitura cu cocos nuci ci cafea este un desert delicat perfect pentru cana de cafea de la micul dejun. Blatul cu aroma de cocos si nuci impreuna cu crema de cafea se imbina perfect intr-o prajitura excelenta.

Prajitura cu cocos nuci ci cafea

Ingrediente Prajitura cu cocos nuci ci cafea:

Blat de cocos si nuci:

  • 100 g zahar
  • 100 g nuci macinate
  • 100 g fulgi de cocos
  • 25 g unt topit
  • 50 g ciocolata topita
  • 5 oua
  • 1 lingura rom

Crema de cafea:

  • 2 galbenusuri
  • 400 ml lapte
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 linguri pulbere de cappuccino/ness
  • 125 g unt moale

Preparare Prajitura cu cocos nuci ci cafea:

Blat de cocos si nuci:

  • Mixati albusurile cu zaharul pana cand obtineti o bezea tare.
  • Adaugati galbenusurile pe rand, cu ajutorul unei spatule, apoi incorporati untul topit, ciocolata topita, romul, amestecati pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza nuca si fulgii de cocos amestecand usor cu spatula.
  • Compozitia rezultata se toarna intr-o tava de 30×32 cm.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 20 minute, verificati cu scobitoarea.

Crema de cafea:

  • Mixati galbenusurile cu zaharul, faina, praful de cappuccino/ness intr-o craticioara, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Dizolvati compozitia in lapte, amestecati, puneti cratita la foc mic.
  • Amestecati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Se ia apoi cratita de pe foc, se lasa crema obtinuta sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine spuma.
  • Incorporam apoi in acesta crema de cafea obtinuta in 2-3 reprize, mixam pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu cocos nuci ci cafea:

  • Blatul de nuci si cocos racit complet se taie in doua pe lungime, obtinandu-se doua blaturi.
  • Pe unul din blaturi intindem 1/2 din crema de cafea obtinuta.
  • Repetam straturile inca o data (blat – crema de cafea).
  • Deasupra se decoreaza cu ciocolata rasa/fulgi cocos/nuci/etc, apoi Prajitura cu cocos nuci ci cafea se taie in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *