Negresa cu glazura si portocale

296 Shares

Negresa cu glazura si portocale este un adevarat rasfat culinar. Marmelada de portocala, unul din ingredientele folosite, ii confera prajiturii un gust aparte.

Negresa cu glazura si portocale

Ingrediente Negresa cu glazura si portocale:

  • 5 oua mari
  • 3/4 cana zahar
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 1 lingura cafea instant
  • 2 linguri apa
  • 3/4 cana marmelada de portocale
  • 1 cana iaurt grecesc
  • 1 cana faina
  • 1/2 cana pudra de cacao
  • 1/2 plic praf de copt

Glazura:

  • 100 grame smantana pentru frisca
  • 150 grame ciocolata dark rupta in bucatele

Felii de protocala rosie confiata pentru decorare:

  • 1 portocala rosie mare cu coaja subtire
  • 1 cana zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
  • 2 linguri suc de portocale
  • 3/4 cana apa

Preparare Negresa cu glazura si portocale:

  • Incingeti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Asezati o hartie de copt intr-o tava dreptunghiulara de cuptor.
  • Puneti ouale, zaharul si esenta de vanilie intr-un castron si amestecati-le cu ajutorul mixerului pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Intr-o cescuta dizolvati lingura de cafea instant in cele doua linguri de apa, apoi adaugati-o in bolul cu mixul de oua+zahar+esenta de vanilie.
  • Adaugati apoi in castron marmelada de portocale si iaurtul grecesc.
  • Intr-un castron separat, mixati ingredientele uscate: faina, pudra de cacao si praful de copt.
  • Adaugati apoi treptat mixul de faina+cacao+praf de copt in mixul de oua.
  • Turnati aluatul obtinut in tava de copt pregatita anterior.
  • Dati negresa in cuporul incins timp de 35-40 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Scoateti negresa din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet.

Glazura:

  • Incalziti smantana pentru frisca (nu trebuie sa fiarba), apoi adaugati bucatile de ciocolata.
  • Mixati pana cand otineti o glazura omogena.
  • Lasati glazura sa se racesca complet, apoi dati-o la frigider cel putin o ora.
  • Dupa ce s-a racit in frigider intindeti-o cu ajutorul unei spatule pe negresa racita complet.
  • Taiati negresa in bucati, apoi decorati fiecare prajitura cu o felie de portocala rosie confiata.

Portocala rosie confiata:

  • Spalati portocala, apoi stergeti-o cu un prosop de hartie.
  • Taiati portocala in felii subtiri.
  • Puneti apa pe foc impreuna cu zaharul, cand dau in clocot se adauga feliile de portocala, sucul de lamaie si cel de portocala.
  • Lasati ingredientele sa fiarba timp de 10-12 minute pana cand siropul incepe sa se inchege, iar partea alba a cojii de portocala se coloreaza.
  • Lasati feliile sa se raceasca pe o bucata de prosop de hartie.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.