Negresa cu crema de portocala

2K Shares

Banala negresa o putem transform intr-o adevarata prajitura simandicoasa adaugandu-i ceva arome de fructe. Un astfel de desert il puteti obtine preparand delicioasa negresa cu crema de portocala.

negresa cu crema de portocala

Ingrediente Negresa cu crema de portocala:

Blat:

  • 1 cana faina
  • 120 grame unt
  • 4 oua mari
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 450 ml sos de ciocolata (200 ml lapte, 200 g ciocolata neagra, 50 g unt)
  • 1 cana zahar

Preparare sos de ciocolata:

  • Puneti laptele sa fiarba la foc mic.
  • Adaugati ciocolata rupta in bucatele si untul.
  • Amestecati usor pana cand ingredientele se topesc si combina, inchideti focul.
  • Lasati sosul de ciocolata obtinut sa se raceasca complet, inainte de a-l folosi la blatul prajiturii.

 

Preparare blat:

  • Puneti toate ingredientele intr-un castron si amestecati-le cu ajutorul mixerului timp de 3-4 minute, pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Turnati compozitia intr-o tava dreptunghiulara de copt unsa in prealabil cu putin unt.
  • Dati blatul in cuptorul incins la 180 grade Celsius timp de 25-30 de minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Lasati blatul sa se raceasca complet.

Crema de portocale:

  • 120 grame unt la temperatura camerei
  • 3 cani zahar pudra
  • 1 1/2 cana apa
  • 1 lingurita esenta de portocala
  • 2-3 picaturi colorant alimentar portocaliu

Preparare crema de portocala:

  • Mixati o cana zahar pudra impreuna cu untul pana cand obtineti o crema omogena.
  • Incorporati apoi esenta de portocale si colorantul alimentar portocaliu.
  • Adaugati pe rand, celelalte 2 cani de zahar pudra si turnati apa putin cate putin pana cand obtineti o crema omogena.
  • Intindeti crema de portocala peste blatul de negresa racit complet.

Topping:

  • 350 grame ciocolata cu lapte
  • 100 grame unt
  • 1/2 lingurita esenta de portocale

 

  • Topiti ciocolata intr-o craticioara antiaderenta la foc mic impreuna cu untul.
  • Adaugati esenta de portocala si mixati pana cand obtineti o glazura omogena.
  • Lasati glazura sa se raceasca timp de 30 de minute, apoi intindeti-o deasupra cremei de portocala.
  • Asteptati sa se raceasca complet inainte de a taia negresa cu crema de portocala in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.