Negresa cu crema de vanilie

17 Shares

Un desert savuros il obtineti preparand Negresa cu crema de vanilie. Blatul simplu de negresa combinat cu crema de vanilie si garnisit cu chipsuri de ciocolata, alcatuiesc o prajitura pe placul tuturor.

Negresa cu crema de vanilie

Ingrediente Negresa cu crema de vanilie:

Blat:

  •  170 grame faina
  •  170 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  •  25 grame cacao
  • 320 ml lapte caldut
  • 15 ml ulei
  • 1/2 plic praf de copt
  •  2 lingurite esenta de rom

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 80 grame zahar tos
  • 4 galbenusuri
  • 50 grame faina
  • 1 plic zahar vanilat

Garnisire:

  • Sos de ciocolata
  • Chipsuri de ciocolata
  • Frisca

Preparare Negresa cu crema de vanilie:

Blat:

  •  Intr-un castron amestecati faina cu cacaua, praful de copt, zaharul vanilat si zaharul tos.
  • Adaugati treptat laptele caldut si uleiul, apoi puneti esenta de rom.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti un aluat omogen.
  • Tapetati o tava dreptunghiulara cu hartie de copt, apoi turnati compozitia de negresa in aceasta.
  • Dati tava in cuptorul incins la 180 grade celsius, timp de 40-45 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce este gata scoateti-o din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a intinde peste aceasta crema de vanilie.

Preparare crema de vanilie:

  • Puneti 350 ml lapte la fiert.
  • Intre timp frecati galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si faina cu ajutorul unui tel.
  • In aceasta compozitie adaugati treptat laptele ramas (150 ml) si mixati pana cand devine o compozitie omogena.
  • Cand fierbe laptele (cei 350 ml), incorporati compozitia de galbenuse obtinuta anterior si mixati continuu cu telul pana cand crema de vanilie se ingroasa.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca complet la temperatura camerei, apoi lasati-o la frigider cel putin 2 ore.
  • Pe blatul racit complet, intindeti uniform crema de vanilie (ce a stat la rece cel putin 2 ore) deasupra acestuia.
  • Taiati Negresa cu crema de vanilie in patrate.
  • Decorati negresa cu sos de ciocolata, chipsuri de ciocolata si frisca.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.