Negresa insiropata cu crema

Negresa insiropata cu crema este un desert excelent, usor de preparat. Blatul umed cu gust de cafea combinat cu crema fina, alcatuiesc o prajitura deosebita.
Cana folosita: 200 ml.

Negresa insiropata cu crema

Ingrediente Negresa insiropata cu crema:

Blat:

  • 3 oua
  • 1 1/2 cana zahar
  • 1 cana lapte
  • 1 cana ulei
  • 2 1/2 cani faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt

Sirop:

  • 1 1/2 cana apa calda
  • 2 linguri cafea instant
  • 2 linguri zahar

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 3/4 cana zahar
  • 200 g unt moale

Decor:

  • Nuci/alune/fistic/migdale/ornamente de ciocolata etc.

Preparare Negresa insiropata cu crema:

Blat:

  • Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o compozitie spumoasa (mixati la viteza mare cca. 3-4 minute).
  • Adaugati apoi laptele si uleiul, mixati.
  • In final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt.
  • Amestecati pana la omogenizare, turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute (verificati cu scobitoarea).

Sirop:

  • Amestecati zaharul cu cafeaua instant, turnati apa calda peste acestea, amestecati pana la omogenizare.
  • Turnati siropul obtinut peste blatul scos din cuptor (asteptam 5 minute sa se raceasca putin).
  • Lasati blatul insiropat sa se raceasca complet, inainte de intinde peste el crema.
    Intre timp preparati crema:

Crema de vanilie:

  • Intr-un castronel amestecati praful de la budinca de vanilie cu faina si amidonul, apoi dizolvati-le in cca. 150 ml lapte rece.
  • Restul de lapte se pune la foc impreuna cu zaharul.
  • Cand laptele clocoteste se adauga in acesta compozitia obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se pune intr-un castron si se acopera cu folie alimentara (direct pe suprafata cremei), se lasa sa se raceasca complet.
  • Mixati untul moale pana devine spuma, apoi incorporati in acesta treptat budinca de vanilie obtinuta.

Asamblare Negresa insiropata cu crema:

  • Intindeti crema de vanilie obtinuta peste blatul insiropat racit.
  • Decorati cu bucati de nuci/alune/fistic//migdale/ornamente de ciocolata, etc.
  • Lasati Negresa insiropata cu crema la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia si servi.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.