Negresa insiropata cu crema
Negresa insiropata cu crema este un desert excelent, usor de preparat. Blatul umed cu gust de cafea combinat cu crema fina, alcatuiesc o prajitura deosebita.
Cana folosita: 200 ml.
Ingrediente Negresa insiropata cu crema:
Blat:
- 3 oua
- 1 1/2 cana zahar
- 1 cana lapte
- 1 cana ulei
- 2 1/2 cani faina
- 2 linguri cacao
- 1 plic zahar vanilat
- 1 plic praf de copt
Sirop:
- 1 1/2 cana apa calda
- 2 linguri cafea instant
- 2 linguri zahar
Crema de vanilie:
- 500 ml lapte
- 2 linguri faina
- 2 linguri amidon
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingurita esenta de vanilie
- 3/4 cana zahar
- 200 g unt moale
Decor:
- Nuci/alune/fistic/migdale/ornamente de ciocolata etc.
Preparare Negresa insiropata cu crema:
Blat:
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat pana cand obtineti o compozitie spumoasa (mixati la viteza mare cca. 3-4 minute).
- Adaugati apoi laptele si uleiul, mixati.
- In final se incorporeaza faina cernuta amestecata cu cacaua si praful de copt.
- Amestecati pana la omogenizare, turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 23×32 cm, in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 30-35 minute (verificati cu scobitoarea).
Sirop:
- Amestecati zaharul cu cafeaua instant, turnati apa calda peste acestea, amestecati pana la omogenizare.
- Turnati siropul obtinut peste blatul scos din cuptor (asteptam 5 minute sa se raceasca putin).
- Lasati blatul insiropat sa se raceasca complet, inainte de intinde peste el crema.
Intre timp preparati crema:
Crema de vanilie:
- Intr-un castronel amestecati praful de la budinca de vanilie cu faina si amidonul, apoi dizolvati-le in cca. 150 ml lapte rece.
- Restul de lapte se pune la foc impreuna cu zaharul.
- Cand laptele clocoteste se adauga in acesta compozitia obtinuta anterior.
- Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
- Se ia de pe foc, se adauga esenta de vanilie, se pune intr-un castron si se acopera cu folie alimentara (direct pe suprafata cremei), se lasa sa se raceasca complet.
- Mixati untul moale pana devine spuma, apoi incorporati in acesta treptat budinca de vanilie obtinuta.
Asamblare Negresa insiropata cu crema:
- Intindeti crema de vanilie obtinuta peste blatul insiropat racit.
- Decorati cu bucati de nuci/alune/fistic//migdale/ornamente de ciocolata, etc.
- Lasati Negresa insiropata cu crema la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia si servi.
Arata apetisant si o vom testa neaparat.
Multumesc, sper sa va placa !