Negresa simpla cu topping de vanilie si cacao

506 Shares

Negresa simpla cu topping de vanilie si cacao este un desert savuros ce nu-i va dezamagi pe gurmanzi. Prajitura este aromata datorita esentei de rom, iar topping-ul de vanilie si cacao ii confera in acelasi timp un aspect placut si un gust delicios.

Negresa-simpla-cu-topping-de-vanilie-si-cacao

Ingrediente Negresa simpla cu topping de vanilie si cacao:

Blat:

  • 200 grame zahar
  • 2 oua
  • 100 grame unt topit si racit
  • 300 grame faina
  • 30 grame cacao
  • 1/2 plic praf de copt
  • 250 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 2 lingurite esenta de rom

Topping-ul:

  • 40 grame pudding de vanilie Dr. Oetker
  • 400 ml lapte
  • 3 linguri zahar pudra
  • 100 grame unt la temperatura camerei
  • 2-3 linguri pudra de cacao

Preparare Negresa simpla cu topping de vanilie si cacao:

Blat:

  • Amestecati zaharul impreuna cu ouale cu ajutorul unui mixer.
  • Adaugati untul topit si racit.
  • Incorporati faina, pudra de cacao si praful de copt.
  • In final adaugati laptele, uleiul si esenta de rom.
  • Amestecati cu mixerul toate ingredientele 3-4 minute pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Ungeti cu unt si tapetati cu faina o tava dreptunghiulara de copt.
  • Turnati in aceasta aluatul obtinut anterior.
  • Dati prajitura in cuptorul incins la 190 grade Celsius timp de 30 de minute sau verificati cu scobitoarea.

Topping-ul:

  • Dizolvati pudra de vanilie de la Dr. Oetker in cateva linguri de lapte.
  • Puneti restul de lapte la fiert.
  • Dupa ce laptele a dat in clocot, adaugati praful de budinca dizolvat in prealabil.
  • Fierbeti crema de vanilie 1-2 minute amestecand continuu pana cand aceasta se ingroasa.
  • Lasati crema de vanilie sa se raceasca, apoi adaugati zaharul pudra si untul.
  • Mixati bine pana cand obtineti o crema omogena.
  • Impartiti crema de vanilie in doua boluri.
  • Intr-unul din boluri adaugati pudra de cacao.
  • Mixati pana incorporati bine cacaua.
  • Decorati blatul prajiturii complet racit alternativ cu cremele de vanilie si cacao obtinute anterior.
  • Dati Negresa simpla cu topping de vanilie si cacao la frigider cel putin doua ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.