Negresa cu topping de branza crema

21 Shares

Un desert fin pretabil la ocazii deosebite este savuroaasa Negresa cu topping de branza crema. Combinatia de ciocolata, unt, branza crema, esenta de vanilie, creeaza o prajitura nemaipomenit de gustoasa.

Negresa cu topping de branza crema

Ingrediente Negresa cu topping de branza crema:

Negresa:

  • 170 grame ciocolata dark
  • 225 grame unt
  • 1 si 2/3 cana faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 4 oua+ 2 galbenuse mari
  • 2 cani zahar
  • 1 lingura esenta de vanilie

Topping-ul de branza crema:

  • 450 grame branza crema la temperatura camerei
  • 1 1/2 cana zahar
  • 6 oua mari
  • 1-2 lingurite esenta de vanilie

Preparare Negresa cu topping de branza crema:

Negresa:

  • Incingeti cuptorul la 160 grade Celsius.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de cuptor 18×28 cm.
  • Topiti ciocolata si untul pe bain-marie, luati apoi cratita de pe foc si lasati mixul de ciocolata sa se raceasca 15-20 de minute.
  • Intr-un castron mediu mixati faina impreuna cu praful de copt.
  • Intr-un castron mare mixati ouale, galbenusele de oua, zaharul si esenta de vanilie, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Turnati mixul de ciocolata+unt in castronul cu mixul de oua, amestecati pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Incorporati apoi in acesta mixul de faina+praf de copt.
  • Turnati aluatul de negresa obtinut in tava de copt pregatita anterior, si nivelati-l cu ajutorul unui cutit.

Topping-ul cu branza crema:

  • Cu ajutorul unui mixer amestecati branza crema impreuna cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena (cca. 5 minute).
  • Adaugati ouale, cate doua deodata, mixati bine dupa fiecare adaugare.
  • Incorporati esenta de vanilie, apoi turnati mixul de branza crema peste aluatul de negresa si intindeti-l pe toata suprafata acestuia.
  • Dati negresa cu topping de branza crema in cuptorul incins timp de o ora si 15 minute sau pana cand se rumeneste branza crema.
  • Scoateti negresa cu topping de branza crema din cuptor si lasati-o sa se raceasca complet inainte de a o taia in patrate.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.