Unde mancam in Zurich
Cosmopolitul Zurich este unul din cele mai scumpe orase din Europa, indiferent ce am vrea sa cumparam. Cu mici exceptii, si mancarea in aceasta metropola are preturi putin exagerate fata de alte orase mult mai vizitate de turisti.
Cu toate acestea, daca ne aflam intr-un city break in Zurich trebuie sa mancam undeva, asa ca mai jos va povestesc pe unde am mancat noi in orasul cu preturi fabuloase.
Restaurantul Viet-Thai (Kanonengasse 31) serveste, asa cum va puteti da seama din denumire, preparate culinare cu specific vietnamez si thailandez.
Este restaurantul la care am mancat cel mai bine in Zurich, iar preturile sunt mai scazute decat in alte localuri.
La Viet-Thai puteti alege din peste 60 de preparate din carne de pasare, porc, vita, peste, creveti, gatite in diverse sosuri de curry sau chili.
Noi am sevit preparate din bucataria vietnameza: rata crocanta in sos de curry (puteti alege intre curry rosu, verde sau galben) si rata crocanta cu legume.
Toate meniurile se servesc alaturi de orez alb preparat la abur.
Viet-Thai este deschis de luni pana sambata intre 17.30—23.
Daca va place mancarea chinezeasca va recomand restaurantul Ach’i din Brauerstrasse 4.
Ambianta de aici este placuta si preparatele foarte gustoase.
Noi am comandat o supa picanta, pui pe plita cu legume si vita pe plita cu legume – servite alaturi de orez jasmine, si bineninteles bere Tsingtao.
Restaurantul Hiltl din Sihlstrasse 28 este primul restaurant vegetarian din lume.
Primul restaurant de acest tip a inceput sa functioneze in 1898 cand a fost infiintat de Ambrosius Hiltl, iar astazi este condus de a patra generatie din familia Hiltl.
Restaurantul Hiltl ofera in jur de 100 de feluri de mancare vegetariene ce pot fi servite la gramaj, dar puteti alege si meniu a la carte.
Cel mai convenabil este insa meniul servit la gramaj – Hiltl Buffet by weight, suta de grame costand 4,90 CHF, insa trebuie sa aveti grija si cat va puneti in farfurie !
Cele peste 100 de preparate sunt din bucataria universala si constau in: salate proaspete, sandwich-uri, antipasti, preparate calde, dar si cateva variante de desert.
Nu mai stiu exact denumirea mancarurior din care am incercat noi, insa ele arata asa:
Puteti servi si meniu a la carte, insa preturile sunt destul de mari per portie, asa ca mai bine incercati mai multe mancaruri la 4,90 CHF/100 grame.
Restaurantul Hiltl serveste si o gama variata de bauturi alcoolice, cafele si ceaiuri.
Desi este mereu aglomerat, cu siguranta veti gasi o masa libera chiar daca nu va faceti in prealabil rezervare, deoarece restaurantul este foarte mare.
Restaurantul Manora se afla in aproperea Garii Centrale din Zurich, pe Bahnhofstrasse 75 la etajul 5 al magazinului universal Manor.
Manora este deschis de luni pana sambata intre 9-20 si este un restaurant cu auto-servire ce are preturi rezonabile.
Luati o tava si o farfurie si puneti-va in aceasta ce va imbie cel mai mult din preparatele de acolo.
Meniul este variat (bar de salate, pizza, cartofi sau alte legume la cuptor, orez, paste, etc.) si puteti sa va alegeti si ceva fripturi ce vor fi preparate in cateva minute in fata voastra.
Ca desert va recomand inghetata la cupa si cafeaua cu frisca, sunt absolut delicioase si din preparatele pe care ni le-am ales, acestea ne-au placut cel mai mult.
Mancare este buna, insa la ora 16 cand am servit noi masa, preparatele erau deja reci, asa ca nu pot sa spun ca ne-au incantat papilele gustative prea mult !
Daca va hotarati sa mancati la Manora faceti-o pe la ora 13 cand mancarea este calda, dar si restaurantul este mai aglomerat, deoarece aici mananca multi din cei ce au serviciul prin apropiere.
Daca sunteti amatori de paste si pizza treceti pe la Vapiano. Aici gasiti o multime de preparate clasice cu paste precum carbonara ori bolognese, dar si alte combinatii cu usturoi, ciuperci, pesto ori parmezan.
Si la capitolul pizza gasiti o gama destul de variata: margherita, diavolo, capricciosa, dar si calzone ori gamberi e rucola.
Noi ne-am „delectat” cu un calzone si cu paste bolognese.
In Zurich sunt doua restaurante Vapiano, pe Ramistrasse 8 si pe Kalanderplatz 9, deschise intre 11—23.
O cofetarie supra-evaluata pe site-urile de turism este Conditorei Schober. Noi ne-am luat doua cheesecake-uri foarte scumpe ca pret, insa am constatat ca sunt niste prajituri absolut banale, asa ca mai bine ocoliti aceasta cofetarie de pe Napfgasse 4.
Daca vreti totusi un desert la preturi mult mai rezonabile intrati in alimentarele Migros (in Gara Centrala exista unul langa peronul 44 ) si gasiti aici tot felul de dulciuri foarte bune la preturi OK.
De asemenea in Migros take-away (aflat langa Migros din Gara Centrala langa peronul 44) puteti sa va luati mancare foarte buna la preturi acceptabile, de la sanvisuri cu ton, branza, sunca (maxim 5 CHF), la jumatate de pui – 7 CHF, sau pui intreg la rotisor – 14 CHF.
Acestea su fost recomandarile mele culinare din Zurich. Daca ati fost si voi in frumosul si scumpul oras de pe Zurichsee si ati mancat pe undeva, lasati un comentariu mai jos.