City break Zurich: obiective turistice, atractii locale

Cunoscut mai mult drept centru international bancar si industrial decat oras turistic, pitorescul Zurich este capitala financiara a Elvetiei si totodata cel mai bogat oras al sau.
Cu toate acestea, daca veti poposi 3-4 zile in superbul oras de pe malul lacului Zurichsee, cu siguranta nu va veti plictisi ca turist deoarece aveti multe de vazut si facut.

ZurichCARD este tichetul ce va ajuta sa explorati orasul la un cost cat mai redus.
Acesta exista in variantele 24 ore – 24 CHF, si 72 ore – 48 CHF, iar cu ajutorul sau puteti calatorii in voie pe parcursul celor 24/72 ore cu toate mijloacele de transport in comun din Zurich (tren, tramvai, autobuz, troleibuz).

De asemenea, achizitionandu-va acest card veti avea intrare gratuita sau reduceri la costul biletului la numite obiective turistice din Zurich. In plus aveti discouturi de 10-20% la cateva magazine din Zurich.
ZurichCARD il puteti cumpara la Tourist Service din Gara Centrala, dar si din Aeroport la Service Center Park 2.
Mai jos, va povestesc ce am vizitat noi intr-un city break de trei zile in Zurich.

Kunsthaus, cea mai mare galerie de arta din Elvetia, gazduieste lucrari de arta importante realizate de artisti din Evul Mediu, maestri olandezi din Epoca de Aur, pictori elvetieni, dar si lucrari ale Impresionistilor sau Post-Impresionistilor.

Zurich obiective turistice Kunsthaus 1 Zurich obiective turistice Kunsthaus 2

Astfel, in Kunsthaus puteti admira lucrari de Rembrandt, van Gogh, Jan Brueghel, Belloto, Manet, Monet, Chagall, iar Constantin Brancusi este prezent aici cu o versiune din „Pasarea in spatiu”.
Costul unui bilet de intrare este de 15 CHF/persoana, insa cu Zurich CARD biletul costa doar 10 CHF.

Zunfthaus zur Meisein gazduieste la etajul intai al unei superbe cladiri Rococo din centrul Zurich-ului, cateva portelanuri deosebite realizate in Franta, Germania, dar si Elvetia in secolul XVIII.

Zurich obiective turistice Zunfthaus 1 Zurich obiective turistice Zunfthaus 2

Totodata aici veti putea admira si cateva exemplare de sobe superbe din placi de faianta realizate in fabrici elvetiene.
Este deschis joi-duminica intre 11-16, biletul de intrare costa 5 CHF, insa daca v-ati achizitonat Zurich CARD il puteti vizita gratuit.

Muzeul de Ceasuri si Orologii Beyer nu se ridica la inaltimea Muzeului Patek Phillipe din Geneva despre care v-am povestit deja. Cu toate acestea este un MUST SEE in Zurich deoarece in acest mic muzeu privat fondat in 1971 de Theodor Beyer, gasiti peste 300 de exemplare de ceasuri interesante, despre a caror poveste puteti aflat cu ajutorul unui IPAD ce va va fi inmanat la intrarea in muzeu.

Zurich obiective turistice muzeul ceasului Beyer 1 Zurich obiective turistice muzeul ceasului Beyer 2 Zurich obiective turistice muzeul ceasului Beyer 3 Zurich obiective turistice muzeul ceasului Beyer 4

Obiectele de masurare a timpului aflate aici dateaza din 1400 IC pana in prezent: de la cadrane solare si orologii, la penduluri splendide si ceasuri de buzunar frumos decorate.
Muzeul este deschis luni-vineri 14—18. Costul unui bilet este de 8 CHF, insa cu Zurich CARD puteti vizita gratuit acest mic, dar foarte valoros muzeu.

Muzeul de Jucarii din Zurich va poarta intr-o calatorie nostalgica de-a lungul ultimilor 300 de ani de copilarie.

Zurich obiective turistice muzeul de jucarii 1 Zurich obiective turistice muzeul de jucarii 2

Case de papusi, trenulete, masini si alte jucarii va asteapta in acest mic, dar simpatic muzeu. Muzeul este deschis L-V 14—17, iar sambata 13—16. Biletul costa 5 CHF, iar cu Zurich CARD intrarea este gratuita.

In Zoo Zurich va veti simti excelent atat voi, dar mai ales copii. Leopardul zapezii, simpaticul panda rosu, elefanti mici si mari, camile, zebre, ursi cu ochelari, dar si alte animale, va asteapta sa le fotografiati si sa va bucurati de ele in fiecare zi de la 9 la 17.

Zurich obiective turistice zoo 3 Zurich obiective turistice zoo 2

Explorati si Masoala National Park din cadrul Gradinii Zoologice Zurich, ce recreaza cu succes o padure tropicala cu lemurieni, cameleoni si pasari.

Zurich obiective turistice zoo 1 Zurich obiective turistice zoo 4

Pretul unui bilet de intrare este de 26 CHF/persoana, tineri (16-25 ani) 19 CHF, copii (6-16 ani) 13 CHF, iar cei sub 6 ani pot intra gratuit. Cu Zurich CARD aveti reducere de 10% din pretul biletului.

Colectia de Archeologie a Universitatii din Zurich se poate vizita gratuit de marti pana duminica intre 13—17.
Aici sunt gazduite de peste 150 de ani sculpturi gasite in Egiptul Antic, Mesopotamia, Asia Mica, Grecia si Roma Antica, Etruria, dar si unele copii ale unor sculpturi celebre din Europa.

Tot in cadrul Universitatii din Zurich puteti vizita gratuit Muzeul de Zoologie. Acesta gazduieste peste 1.500 de animale impaiate, de la wombati si canguri la rudele salbatice ale cainilor si pisicilor.

Zurich obiective turistice muzeul zoologic 1 Zurich obiective turistice muzeul zoologic 2

Landesmuseum sau Muzeul National se afla in centrul Zurich-ului, langa Gara Principala. El gazduieste cea mai mare colectie de obiecte cu valoare cultural-istorica din Elvetia.

Zurich obiective turistice Landesmuseum 1 Zurich obiective turistice Landesmuseum 2

Cele doua expozitii permanente, „Galeria colectiilor” si „Istoria Elvetiei” va spun povestea acestei frumoase tari cu ajutorul camerelor mobilate cu interioare originale, obiectelor religioase, colectiei de arme, dar si cu ajutorul unor touch-scren-uri de unde puteti afla mai multe informatii despre obiectele expuse.
Costul unui bilet este de 10 CHF, cu Zurich CARD il puteti vizita gratuit, de marti pana duminica 10–17.

Biserica Romano- Catolica Liebfrauen a fost construita in 1893. Frumoasele fresce pictate de Fritz Kunz si Madonna realizata in lemn de Alois Spichtig din cripta biserici, reprezinta doar cateva din comorile de aici.

Zurich obiective turistice Liebfrau 1 Zurich obiective turistice Liebfrau 2

Fraumunster, de la manastire de maici in anul 853, la monetarie in secolul XIII, a devenit astazi biserica Protestant-Evanghelica.
Cinci dintre vitraliile de aici si fereastra-rozeta au fost pictate de Marc Chagall, acestea constituind atractiile principale ale bisericii.

Grossmunster este tot o biserica Protestant-Evanghelica ce dateaza de peste 1.000 de ani. Interesante sunt usile din bronz ale acesteia au fost realzate de Otto Munch intre 1935-1950, dar si capitelurile in stil Romanesc.

Zurich obiective turistice Grossmunster 1 Zurich obiective turistice Grossmunster 2

O scurta, dar superba plimbare in care puteti admira ceva din panorama Zurich-ului, o puteti face cu Polybahn-ul sau funicularul local.

Zurich obiective turistice funicular 1 Zurich obiective turistice funicular 2

Acesta dateaza din 1889 si transporta in jur de 50 de pasageri la fiecare doua minute intre Polyterrasse si Limmat bridge aflat langa Gara Centrala din Zurich.
Avand ZurichCARD puteti circula liber cu acesta, atentie insa, duminica Polybahn-ul nu functioneaza !

Cand vremea este frumoasa, puteti face o mica plimbare cu vaporasul pe lacul Zurich, pentru a admira dintr-o alta perspectiva superbul oras.

Sunt mai multe tipuri de plimbari, cea mai scurta fiind de 90 de minute.
Toate vaporasele pleaca din Burkliplatz din ora in ora, insa pe timpul iernii, va puteti plimba cu acestea doar in weekend.

Zurich obiective turistice plimbare vaporas 1 Zurich obiective turistice plimbare vaporas 2

Calatoria cea mai scurta este gratuita daca v-ati achizitionat ZurichCARD, altfel un bilet costa 8,60 CHF, iar pentru copii (6—16 ani) pretul este pe jumatate.

Daca va aflati in Zurich in perioada sarbatorilor de iarna, nu ratati frumoasele Piete de Craciun, mai ales cea amenajata in Gara Centrala.

Zurich obiective turistice 2

Zurich obiective turistice 1

Acestea au fost obiectivele turistice pe care le-am vizitat noi in trei zile intr-un city break in Zurich.
Daca ati fost si voi in capitala financiara a Elvetiei si aveti de adaugat si alte atractii locale, lasati un comentariu mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.