Cartofi wedges cu usturoi si patrunjel

2K Shares

O garnitura rapida pentru orice tip de friptura sunt deliciosii cartofi wedges cu usturoi si patrunjel. Se pot servii si ca atare langa o salata verde sau de varza alba.

Cartofi-wedges-cu-usturoi-si-patrunjel-1

Ingrediente Cartofi wedges cu usturoi si patrunjel:

  • 8 cartofi
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 catei de usturoi pisati
  • 1 legatura patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper

Preparare Cartofi wedges cu usturoi si patrunjel:

  • Puneti o folie de aluminiu intr-o tava de cuptor si ungeti-o cu putin ulei de masline.
  • Fierbeti cartofii in coaja timp de 12 minute.
  • Scurgeti-i de apa fierbinte, puneti-i intr-o cratita cu apa rece, si dupa ce se racesc cat sa puteti pune mana pe ei, curatati-i decoaja, apoi taiati-i in 4-6 felii pe lungime.
  • Aranjati feliile de cartofi intr-un singur strat pe fundul tavii de cuptor pregatite anterior.
  • Incalziti cuptorul la 180 grade Celsius.
  • Intr-o tigaie incingeti cele 4 linguri de ulei de masline foc mediu.
  • Adaugati usturoiul pisat, mixati 1-2 minute pana cand simtiti mirosul specific acestuia, apoi inchideti focul si adaugati patrunjelul proaspat tocat.
  • Cu ajutorul unei pensule de bucatarie ungeti feliile de cartofi cu mixul de usturoi si patrunjel.
  • Condimentati cu sare si piper.
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de 25-30  minute (la jumatatea timpului  nu uitati sa-i intoarceti).
  • Scoateti cartofii wedges din cuptor si serviti-i calzi.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.