Cartofi wedges cu marar si usturoi
O cina rapida, delicioasa si consistenta o obtineti preparand gustosii cartofi wedges cu marar si usturoi. Se pot servi ca atare langa o salata de varza ori de rosii, sau alaturi de o friptura preparata la gratar din carne de pui ori de porc.
Ingrediente Cartofi wedges cu marar si usturoi:
- 6 cartofi marime medie
- 2-3 catei de usturoi pisati
- coaja rasa de la o lamaie
- 1-2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita marar uscat
- Sare
- Piper
Preparare Cartofi wedges cu marar si usturoi:
- Incingeti cuptorul la 200 grade Celsius.
- Spalati cartofii, uscatii cu ajutorul unui prosop de bucatarie, apoi taiatii in 8 felii, pe fiecare in parte.
- Intr-un castron mare amestecati coaja rasa de lamaie, usturoiul pisat, cu mararul uscat si 1-2 linguri ulei de masline.
- Codimentati cu sare si piper.
- Adaugati feliile de cartofi, mixati bine ingredientele pana cand cartofii au “absorbit” condimentele.
- Aranjati feliile de cartofii intr-o tava dreptunghiulara de copt.
- Datii cartofii wedges cu marar si usturoi in cuptorul incins timp de 30-35 minute, apoi scoatetii ca sa-i intoarceti.
- Lasati cartofii in cuptor inca 30 de minute, pana cand sunt rumeniti.