Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi

Savurosii cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi sunt nemaipomenit de gustosi si foarte crocanti. Se pot servi ca atare langa o salata sau alaturi de o friptura din piept de rata.

Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi

Ingrediente Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi:

  • 10-12 cartofi marime medie
  • 200 grame grasime de rata
  • 6 catei de usturoi taiati pe lungime
  • 2 ramuri de tarhon (frunzulitele acesteia) sau 1 lingurita tarhon uscat
  • Cateva frunzulite de patrunjel proaspat tocat
  • Sare
  • Piper alb

Preparare Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi:

  • Spalati cartofii si fierbetii in coaja 10-12 minute (trebuie partial fierti).
  • Scurgetii apoi de apa, lasatii sa se raceasca pana cand puteti sa-i decojiti.
  • Taiati cartofii in cubulete.
  • Incingeti cuptorul la 175 grade celsius.
  • Intr-o tigaie antiaderenta topiti 100 grame grasime de rata, apoi caliti in aceasta timp de 1-2 minute cateii de usturoi taiati pe lungime.
  • Adaugati apoi in tigaie cartofii taiati cubulete si ierburile (tarhon, patrunjel).
  • Condimentati cu sare si piper alb.
  • Lasati ingredientele pe foc 5-6 minute pana cand cartofii se combina cu restul ingredientelor, avand grija sa le mixati din cand in cand.
  • Puneti apoi cartofii intr-o tava de cuptor in care ati pus restul grasimii de rata.
  • Dati cartofii in cuptorul incins timp de 10-15 minute pana cand acestia se rumenesc.
  • Serviti calzi deliciosii Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi alaturi de friptura din carne de rata.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon300

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.