Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi
Savurosii cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi sunt nemaipomenit de gustosi si foarte crocanti. Se pot servi ca atare langa o salata sau alaturi de o friptura din piept de rata.
Ingrediente Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi:
- 10-12 cartofi marime medie
- 200 grame grasime de rata
- 6 catei de usturoi taiati pe lungime
- 2 ramuri de tarhon (frunzulitele acesteia) sau 1 lingurita tarhon uscat
- Cateva frunzulite de patrunjel proaspat tocat
- Sare
- Piper alb
Preparare Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi:
- Spalati cartofii si fierbetii in coaja 10-12 minute (trebuie partial fierti).
- Scurgetii apoi de apa, lasatii sa se raceasca pana cand puteti sa-i decojiti.
- Taiati cartofii in cubulete.
- Incingeti cuptorul la 175 grade celsius.
- Intr-o tigaie antiaderenta topiti 100 grame grasime de rata, apoi caliti in aceasta timp de 1-2 minute cateii de usturoi taiati pe lungime.
- Adaugati apoi in tigaie cartofii taiati cubulete si ierburile (tarhon, patrunjel).
- Condimentati cu sare si piper alb.
- Lasati ingredientele pe foc 5-6 minute pana cand cartofii se combina cu restul ingredientelor, avand grija sa le mixati din cand in cand.
- Puneti apoi cartofii intr-o tava de cuptor in care ati pus restul grasimii de rata.
- Dati cartofii in cuptorul incins timp de 10-15 minute pana cand acestia se rumenesc.
- Serviti calzi deliciosii Cartofi la cuptor cu tarhon si usturoi alaturi de friptura din carne de rata.
Please follow and like us: