Prajitura cu blat de cacao si crema de cocos

Un desert perfect insiropat, aromat si foarte savuros este delicioasa Prajitura cu blat de cacao si crema de cocos. Glazura de cacao ii desavarseste gustul acestei prajituri nemaipomenite.

prajitura cu blat de cacao si crema de cocos1

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si crema de cocos:

Blat de caco :

  • 4 oua
  • 1 cana faina
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • 4 linguri ulei
  • 2/3 cana zahar

Sirop:

  • 1/3 cana apa
  • 2 linguri lichior Malibu
  • 1 lingurita zahar
  • Cateva picaturi esenta de migdale

Crema de cocos:

  • 3 cani lapte
  • 1 budinca vanilie Dr. Oetker
  • 1/2 cana zahar
  • 250 grame fulgi de cocos
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame unt

Topping:

  • 125 grame unt
  • 5 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • 2 linguri apa
  • 1 lingura gelatina
  • 1-2 linguri smantana grasime 18% (daca este nevoie)

Preparare Prajitura cu blat de cacao si crema de cocos:

Blat de cacao:

  • Bateti albusele spuma impreuna cu zaharul pana cand acestea se intaresc.
  • Adaugati apoi galbenusele pe rand si uleiul.
  • In final incorporati faina, praful de copt si cacaua.
  • Puneti hartie de copt intr-o forma de 23×28 cm.
  • Turnati in tava aluatul obtinut si dati-l in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius timp de 25 minute sau verificati cu scobitoarea.
  • Dupa ce se raceste complet, insiropati-l cu siropul obtinut din ingredientele descrise mai sus (apa, lichior Malibu, zahar, esenta migdale).

Crema de cocos:

  • Puneti 550 ml lapte intr-o craticioara la foc mic impreuna cu zaharul si zaharul vanilat.
  • Adaugati fulgii de cocos, acoperiti cratita cu un capac si lasati ingredientele la fiert in jur de 15-20 minute, avand grija sa le amestecati din cand in cand.
  • Adaugati apoi untul, mixati pana cand acesta se topeste.
  • In restul de lapte puneti continutul plicului de vanilie de la Dr. Oetker, amestecati, apoi turnati amestecul obtinut in cratita ce fierbe cu restul ingredientelor.
  • Mixati continuu inca 1-2 minute, luati apoi cratita de pe foc si lasati crema obtinuta sa se raceasca complet.

Topping:

  • Puneti gelatina in 2 linguri de apa calda pentru a se dizolva.
  • Intr-o craticioara pe bain-marie se pune untul, zaharul si cacaua.
  • Mixati pana cand se topesc, apoi adaugati gelatina topita (nu se fierbe).
  • Mixati 1-2 minute pana cand ingredientele sunt combinate.
  • Puneti adauga smantana daca glazura obtinuta este prea tare.

Asamblare Prajitura cu blat de cacao si crema de cocos:

  • Asezati blatul de cacao insiropat pe un platou de prajituri.
  • Deasupra intindeti crema de cocos obtinuta, iar peste acesta turnati glazura de cacao.
  • Dati Prajitura cu blat de cacao si crema de cocos la frigider cel putin 3-4 ore, iar cand serviti garnisiti cu fulgi de cocos.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.