Recomandari culinare in Valencia: restaurante, tapas, dulciuri savuroase
Bucataria valenciana si-a castigat popularitatea prin faimoasa „paella”, mancarea preparata in nenumarate feluri, ce are ca ingredient principal orezul.
Exista insa o gama variata de ingrediente ce joaca un rol important in mancarurile specifice regiunii Valencia, ele reflectand varietatea produselor ce se gasesc in pietele cu legume, numite „huerta”.
Avand in vedere acestea, in concediul petrecut acum cateva saptamani in Valencia, am vrut sa testez cateva preparate culinare specifice bucatariei valenciene (si nu numai) in cateva localuri de interes din acest oras minunat.
Prima recomandare pe care v-o fac este restaurantul Casa Montana, situat in zona plajei El Cabanyal.
Restaurantul, infiintat in 1836, este recunoscut international aparand in publicatii de calatorie si gastronomie datorita varietatii preparatelor oferite clientilor sai si datorita atmosferei deosebite de aici.
Delicioasele tapasuri preparate la Casa Montana, variaza ca pret intre 1,85 si 7,95 euro. Noi am servit crochete de cod, cartofi cu usturoi, piure de cartofi cu cod si usturoi si sardine la tava. Ca desert am ales un tort rusesc si un desert cu portocale valencian.
La Casa Montana puteti servi si ansoa ori hamsii gatite in diverse moduri, dar si preparate din carne de porc, pui ori miel. De asemenea derturile sunt si ele variate: puteti alege intre tort de ciocolata, mousee de lamaie sau nuga, ori o delicioasa crema de zahar ars.
Un alt restaurant cu preparate specific valenciene aflat in centrul orasului, aproape de Catedrala din Valencia, este Casa Eulogio. Aici puteti servi meniul zilei, compus dintr-un aperitiv, un fel principal de mancare, un desert si o bautura cu numai 12,99 euro. Desigur, au si meniu a la carte cu o multime de preparate delicioase la preturi accesibile.
Noi am ales meniul zilei (2 meniuri): la primul am optat pentru o salata valenciana, porc cu cartofi prajiti si flan caramel. Cel de-al doilea meniu a fost compus din: paella valenciana cu pui, peste spada cu cartofi prajiti si tort cu fructe de padure. Ca bauturi am ales sangria si bere.
Ca sa mai schimbam meniurile specific valenciene am luat masa si la doua restaurante cu specific italienesc. Cel mai mult mi-a placut restaurantul Don Salvatore pentru ca este deschis continuu intre 12-24 (majoritatea restaurantelor valenciane si in general cele din Spania sunt deschise 12-16.30 si 20.30-24), pentru ca au un meniu complex si o servire ireprosabila.
Fiind restaurant cu speficic italian, la Don Salvatore puteti alege dintr-o gama variata de pizza, paste, peste, supe. Noi am mancat salata Don Salvatore (salata verde, rosii, mozzarella, ton, fasii din piept de curcan, anghinare) si cannelloni.
La desert ne-am delectat cu trei dulciuri grozave: profiteroles, tiramisu si un fel de tort glace cu whisky excelent.
Cel de-al doilea restaurant italienesc la care am luat masa in Valencia se numeste San Tommaso.
Aici puteti comanda meniul zilei compus dintr-o salata, un fel principal, un desert si o bere la numai 9,90 euro.
Noi am ales un meniu al zilei , dar si o salata amalfitana savuroasa (salata, mozzarella, somon fume), un tiramisu si o pannacotta delicioasa.
Acestea au fost restaurantele in care „ne-am delectat” papilele gustative in splendida Valencie. Daca ati vizitat si voi Valencia si ati mancat intr-o loc in care v-ati simtit bine, lasati un comentariu mai jos.