Paella valenciana cu carne de pui

115 Shares

„Regina” bucatariei spaniole este faimoasa paella ce se gateste de obicei cu creveti. Astazi va propun insa un preparat culinar deosebit pe care l-am incercat in Valencia: paella valenciana cu carne de pui. Are o savoare deosebita si se prepara destul de usor.

Paella valenciana cu carne de pui

Ingrediente Paella valenciana cu carne de pui:

  • 425 grame orez basmati alb
  • 1 litru supa de pui
  • 1/2 lingurita turmeric
  • 1 varf sofran inmuiat in 3-4 linguri apa calduta
  • 30 ml ulei de masline
  • 700 grame carne de pui taiata cuburi (de preferat piept de pui)
  • 6 catei de usturoi pisati
  • 2 ardei grasi taiati cuburi (le scoateti semintele si cotorul) – de preferat unul rosu si unul verde
  • 2 ardei iuti (le scoateti semintele si cotorul) taiati cuburi – de preferat unul rosu si unui verde
  • Patrunjel sau coriandru proaspat tocat pentru garnisire

Preparare Paella valenciana cu carne de pui:

  • Spalati orezul basmati apoi puneti-l la fiert in supa pe pui intr-o tigaie mare, impreuna cu turmericul si sofranul.
  • Lasati orezul sa firaba la foc mic 12-15 minute, amestecati din cand in cand.
  • In timp ce orezul fierbe luati o alta tigaie, puneti uleiul de masline sa se incinga si caliti in acesta bucatile de pui impreuna cu usturoiul, ardeii grasi si ardeii iuti timp de 4-5 minute, amestecati din cand in cand.
  • Condimentati ingredientele cu sare si piper.
  • Dupa ce s-au rumenit carnea de pui si ardeii, punetii peste orezul basmati fiert.
  • Mixati usor ingredientele si inchideti focul.
  • Condimentati paella valenciana cu carne de pui cu patrunjelul sau coriandrul proaspat tocat.
  • Serviti imediat.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.