Recomandari culinare in Barcelona
Desi nu am avut prea mult timp sa studiez bucataria catalana atunci cand am vizitat magnificul oras de la malul Marii Mediterane, vreau sa va propun mai jos cateva recomandari culinare in Barcelona.
Restaurante ce servesc tapas – Tapas reprezinta denumirea generica data unor gustari spaniole preparate din tot felul de alimente: branza, calamari, cartofi, creveti, macaroane, etc. Restaurantele in care gasim tapas sunt peste tot in Barcelona si au preturi destul de rezonabile intre 4 si 8 euro/fel de tapas. Nu am fost decat in doua restaurante ce serveau tapas si la fiecare am gasit in meniu cam aceleasi tipuri de gustari: cartofi cu sos de usturoi, calamari prajiti, macaroane cu carne sau crochete. Bineinteles ca langa acestea mergea si un pahar de Sangria (un pahar costa in jur de 5-6 euro, iar o cafara in jur de 15-17 euro)…
Un restaurant in care m-am simtit foarte bine a fost restaurantul peruan Mochica aflata pe bulevardul Gran Via de les Corts Catalanes, nr. 487 (se ajunge cu metroul L1 statia Rocafort). Aici am reusit sa fotografiez meniul, asa ca multe despre ce ofera si preturi vedeti mai jos:
Noi am servit: Causa de Langostinos, Anticuchos, Lomo Saltado si o carafa de Sangria. Preturil, dupa cum vedeti din meniu nu sunt exagerate, macarea este foarte gustoasa, iar atmosfera antrenanta. Mochica este deschis zilnic intre orele 12-24.
La capitolul cofetarii cea mai grozava mi s-a parut La Pasticerria aflata in apropiere de Casa Battlo, pe bulevardul Arrago la nr. 228. Noi am servit prajituri (la cirera, milfulles xocolata) si croasante, dar La Pasticceria realizeza in laborator propriu si torturi, diverse creme la pahar, rulade de ciocolata, fructe sau vanilie, bomboane si fursecuri. Preturile prajiturilor variaza intre 3.20 si 4 euro/prajitura, iar la croasante intre 1.1 si 1.80 euro/croasant).
La Pasticceria este deschisa de luni pana sambata intre orele 9-14 si 17-20.30, iar duminica si de sarbatorile legale intre orele 9-14.30.
Alte delicii dulci pe care vi le recomand in Barcelona, ce se prepara de obicei in perioada dintre Craciun si Sfantul Ion, sunt acesti colaci mai mari sau mai mici, garnisiti cu fructe confiate, rahat, ori zahar pudra, sau umpluti fie cu crema de vanilie fie cu crema de ciocolata. Acestia sunt foarte savurosi si inlocuiesc cu succes cozonacul. Pretul lor variaza intre 5 si 30 de euro in functie de dimensiunea si compozitia acestora.
Daca ati fost in Barcelona povestiti si voi, lasand un comentariu mai jos, ce v-a placut sa mancati si sa beti in fabulosul oras de la malul Marii Mediterane.