SWISS PASS – cardul ce te ajuta sa vizitezi cat mai multe obiective turistice in Elvetia

10 Shares

Tara cantoanelor, desi are o suprafata ce o situeaza pe locul 32 in Europa dupa aria totala (40.290 kmp), are multe de oferit turistilor.

imagini tren berna geneva
De accea probabil a aparut si SWISS PASS-ul, util celor ce viziteaza cel putin 3 orase din Elvetia. O data ce vi l-ati achizitionat, cu acesta aveti acces gratuit nelimitat pe transportul feroviar, autobuze, tramvaie, dar si intrarea libera la peste 470 de muzee si expozitii in 41 orase elvetiene. De asemenea cu acesta aveti reducere 50% la trenurile montane si la telecabine.

swiss pass
SWISS PASS—ul se gaseste in mai multe variante:

  • valabilitate de 4 zile:   272 CHF
  • valabilitate de 8 zile:   393 CHF
  • valabilitate de 15 zile: 476 CHF
  • valabilitate de 22 zile: 552 CHF
  • valabilitate de 1 luna : 607 CHF

Preturile de mai sus sunt valabile pentru calatoriile cu trenul la clasa a II-a. La clasa I preturile sunt mai scumpe cu 60%.
SWISS PASS-ul va este util, asa cum mentionam mai sus, numai daca veti calatori in mai multe orase elvetiene si aveti nevoie de tren, deoarece altfel v-ar costa mai scump (bilete de tren+muzee).
Daca alegeti sa vedeti doar un singur oras in Elvetia, nu va recomand achizitionarea SWISS PASS-ului, deoarece pretul la muzee nu este foarte mare, iar in orice hotel v-ati caza in Elvetia, primiti gratuit un TRANSPORT CARD valabil pe perioada sederii, cu care puteti circula prin oras cu orice mijloc de transport in comun doriti (tramvai, troleibuz, autobuz).
Noi pe cele primite de la hotelurile din Berna si Geneva nu le-am folosit avand SWISS PASS-ul, dar le-am pastrat ca suveniruri !

ticket berntransport card geneva
In plus sunt si muzee unde musai trebuie sa platiti biletul de intrare, SWISS PASS-ul nefiind valabil acolo (Palatul Natiunilor si Muzeul Patek Phillipe din Geneva).

SWISS PASS-ul poate fi achizitionat in orice birou de turism sau in orice gara de pe teritoriul Elvetiei.
Revenind la ce puteti vizita o saptamana in Elvetia, va recomand obiectivele turistice cu care ne-am delectat noi la inceputul toamnei in frumoasa tara a cantoanelor, in splendida capitala Berna, orasul olimpic Lausanne, Castelul din Morges, cosmopolita Geneva si superbul castel medieval Chillon.
Daca ati fost si voi in Elvetia si ati folosit (vi s-a parut util) sau nu SWISS PASS lasati un comentariu mai jos.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.