Ce sa vizitezi gratis in Dublin

22 Shares

Dublinul nu este cea mai ieftina capitala europeana, insa aici sunt cateva obiective turistice de vazut sau vizitat gratis, asa ca profitati de ele daca ajungeti in Dublin pentru ca sunt de-a dreptul fascinante.

Galeria Nationala a Irlandei a fost deschisa publicului in ianuarie 1864. Colectia actuala cuprinde peste 2.500 de picturi si alte 10.000 de lucrari inclusiv desene si sculpturi.
Desi nu este mare aceasta splendida galerie gazduieste cea mai importanta colectie de arta clasica si moderna din Irlanda. Puteti admira picturi de Caravaggio, Yeats, Zurbaran, Vermeer, Picasso, Van Gogh sau Luca Giordano. De asemenea exista si o expozitie dedicata picturilor irlandeze.

galeria nationala 1 gratis in dublingaleria nationala 2 gratis in dublin

Muzeul National de Arheologie al Irlandei a fost deschis in 1890 si contine inclusiv artefacte ce dateaza din 7000 IC expuse in 7 galerii.
Expozitiile arheologice urmaresc dezvoltarea civilizatiei irlandeze de la aparitia primilor oameni in Mezolitic pana la Irlanda Medievala Tarzie. Exista si expozitii separate cu artefacte egiptene si cipriote.

m arheologie 5 gratis in dublin
In afara obiectelor expuse in muzeu puteti admira si frumosul interior bogat decorat al acestuia, cu teme ce amintesc de civilizatiile antice grecesti si romane, inclusiv coloanele confectionate din marmura irlandeza .
Colectiile muzeului includ obiecte din aur, obiecte din metal celtice din Epoca Fierului si bijuterii renumite din epoca medievala (printre acestea : Tezaurul Broighter, Potirul Ardagh, Brose Tara si Tezaurul Derrynaflan).

m arheologie 1 gratis in dublinm arheologie 2 gratis in dublin
Batalia de la Clontarf din 1014, cea mai cunoscuta batalie din istoria Irlandei (Brian Boru, regele crestin al Irlandei i-a infrant pe vikingii pagani si i-a izgonit din Irlanda) , are un spatiu special amenajat in acest muzeu. Aici puteti vedea armele vikingilor si irlandezilor, dar si tezaurul alcatuit din obiecte de argint si religioase.

m arheologie 3 gratis in dublinm arheologie 4 gratis in dublin

Muzeul National de Arte Decorative al Irlandei, probabil unul din cele mai mari muzee din Irlanda, este gazduit intr-o cladire istorica a Dublinului numita Collins Barracks (Cazarma Collins) numita asa dupa un fost leader irlandez important: Michael Collins (1890 – 1922).
Muzeul expune colectii irlandeze de argintarie, sticlarie, arme, mobila, imbracaminte, bijuterii, monezi si medalii.

m arte decorative 1 gratis dublinm arte decorative 2 gratis dublinm arte decorative 3 gratis dublinm arte decorative 4 gratis dublinm arte decorative 5 gratis dublinm arte decorative 6 gratis dublin

Superbul Phonix Park aflat in apropierea Garii Heuston din Dublin, ce are o suprafata de 707 hectare, este un peisaj istoric de importanta internationala si unul din cele mai mari parcuri din Europa. Initial a fost construit ca Parc Regal pentru caprioare in secolul XVII.
Parcul este deschis non-stop, iar printre atractiile de aici se numara Zoo Dublin, dar si Wellington Testimonial dedicat lui Arthur Wellesley, Ducele de Wellington (cel ce l-a invins pe Napoleon in 1815 la Waterloo). Monumentul a fost terminat in anul 1861 si este ce mai mare obelisc din Europa cu o inaltime de 62 metri.

phoenix park 1 gratis in dublinphoenix park 2 gratis in dublin
Desigur in parc va puteti bucura si de privelistile incantatoare ale florilor, arborilor, dar si de linistea de aici.

Un alt obiectiv turistic ce se poate vizita gratis in Dublin este Casa Farmleigh. Aceasta se afla pe Mosia Farmleigh in nord-vestul Parcului Phoenix.
Mosia Farmleigh are o suprafata de 78 de acri si a fost cumparata de la celebra familie Guinness de catre Guvernul Irandez in 1999 pentru suma de 29,2 milioane de euro.
Casa Farmleigh a fost remobilata cu atentie de catre Oficiul Lucrarilor Publice al Irlandei incepand cu anul 2001, iar in prezent gazduieste demnitarii straini ce se afla in vizite oficiale in Irlanda, insa tot aici au loc si intalniri oficiale guvernamenatale sau receptii.

casa farmleigh 1 gratis in dublin
La Farmleigh se afla initial o casa mica construita la sfarsitul secolului XVIII in stil Georgian. Ea a fost cumparata in 1873 de Edward Cecil Guiness (1847-1927) stranepotul lui Arthur Guinness, fondatorul Fabricii de Bere Guinness.
Casa Farmleigh a fost extinsa si remobilata pentru prima data intre 1881 si 1884, modificarile aduse acesteia transformand micuta casa intr-o adevarata resedinta aristocrata.
In interiorul somptuos reamanajat ultima data in 2001, se poate vizita astazi doar parterul: Sufrageria, Holul, Biblioteca Benjamin Iveagh, Sala Nobel, Salonul Albastru, Budoarul, Sala de Bal, Sera.

casa farmleigh 2 gratis in dublincasa farmleigh 3 gratis in dublinIn casa nu este permisa fotografierea saloanelor, insa in imensul parc ce inconjoara casa puteti face poze in voie.
Daca vizitati Farmleigh uitati-va inainte pe site-ul lor pentru a vedea daca nu este inchis pentru turisti din cauza receptiilor sau a intalnirilor guvernamentale ce au loc aici.
Cam atata am vizitat noi gratis in Dublin, insa mai sunt si alte obiective turistice gratuite interesante in capitala irlandeza:

  • Muzeul National de Stiintele Naturii
  • Galeria Orasului Dublin
  • Muzeul de Arta Moderna Irlandez
  • Bibiloteca Chester Beatty
  • Galeria de Stiinta
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.