Bioparco – Gradina Zoologica din Roma

0 Shares

Bioparco este una din cele mai mari gradini zoologice din Italia.
Acesta a fost inaugurat in anul 1911, este situat in parcul istoric al Vilei Borghese, si este una din cele mai vechi gradini zoologice din Europa.

Gradina Zoologica din Roma 1

Carl Hagenbeck a fost cel ce a schitat proiectul pentru constructia unui parc de 12 hectare unde animalele puteau hoinari in voie. Acesta a fost un concept nou ce a transformat gradina zoologica din Roma intr-una din cele mai moderne zoo din lume.
In anul 1935 gradina zoologica din Roma a fost largita, suprafata curenta fiind de 17 hectare. Noua zona proiectata de arhitectul Raffaele De Vico, include casa reptilelor si un aviariu (colivie mare pentru pasari), ce este unic in felul sau.

Gradina Zoologica din Roma 2Gradina Zoologica din Roma 3

In gradina zoologica din Roma puteti admira: elefanti asiatici, girafe, camile, tapiri, capibara, ursi, lupi, cazuar, hipopotami, canguri, suricate, maimute, macaci japonezi, reptile, pasari domestice, lei.
Plimbandu-va prin parc gasiti hoinarind liberi niste pauni deosebit de frumosi !

Astazi Bioparco joaca un rol activ in educatia privind mediul inconjurator si in conservarea speciilor aflate pe cale de disparitie.

Gradina Zoologica din Roma 4Gradina Zoologica din Roma 5
Gradina Zoologica din Roma este deschisa astfel: 1 ianuarie – 28 martie, zilnic 9.30 – 17, 29 martie – 28 septembrie : luni – vineri 9.30 – 18, iar sambata, duminica si de sarbatorile legale intre 9.30 – 19, 29 septembrie – 26 octombrie zilnic 9.30 – 18, 27 octombrie – 31 decembrie, zilnic 9.30 – 17. Pretul unui bilet de intrare pentru adulti este de 15 euro/persoana, iar pentru copiii pana in 12 ani pretul este de 12 euro/persoana.

La gradina zoologica din Roma se poate ajunge cu tramvaiul 19 (statia Bioparco) sau cu autobuzele: 3, 52, 53, 926, 217, 910, 360.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.