Gradina Boboli din Florenta

Gradina Boboli Florenta este cea mai pitoreasca gradina a Italiei; ea se intinde pe dealul din spatele palatului Pitti din Florenta ( fosta resedinta principala a familiei Medici – familia conducatoare a Toscanei in sec. XVI).

Ea a fost cumparata de Eleonora de Toledo, sotia lui Cosimo de Medici, o data cu achizitionarea palatului Pitti in anul 1549. La amenajarea gradinii au contribuit artisti precum Nicollo Pericoli detto Tribolo, Bartolomeo Ammanati, Giorgio Vasari, Bernardo Buontalenti.

gradina boboli din florenta 1gradina boboli din florenta 2

Gradina are 45.000 de metri patrati, si este considerata un muzeu in aer liber deoarece cuprinde sculpturi impresionante din Roma antica, dar si din sec.XVI – XVII.Alte puncte de atractie in Boboli sunt: Muzeul de Portelanuri, Amfiteatrul, Insula elesteului, Obeliscul Egiptean, Grotta Grande, fantana Oceano, fantana Neptun, Lemon House, Caffeteria.Combinatia reusita dintre arta si frumusetea naturii ofera o panorama de vis, facand din gradina Boboli un loc excelent de explorat.

gradina boboli din florenta 3gradina boboli din florenta 4

Gradina Boboli din Florenta este deschisa zilnic, astfel: iulie si august intre 8.15 si 19.30, din noiembrie pana in februarie intre orele 8.15 si 16.30, iar in restul lunilor de la 8.15 la 18.30. Costul unui bilet de intrare este de 7 euro, insa daca va cumparati Firenze Card puteti vizita Gradina Boboli gratuit alaturi de alte obiective turistice Florenta.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.