Piete de Craciun in Viena

2 Shares

De la mijlocul lunii noiembrie pana in ajunul Craciunului frumoasele piete vieneze se transforma in fiecare an, in fermecatoare piete de Craciun . Aroma placintelor si a punch-ului cald, pe care le gasiti din abundenta in aceste piete, creeaza o minunata atmosfera de pre-Craciun.

Piata de Craciun din fata Rathaus se numeste Wiener Adventzauber si este cea mai mare piata de acest fel din Viena avand peste 150 de standuri unde puteti gasi o varietate de cadouri pentru cei dragi , jucarii haioase, decoratiuni diverse pentru bradul de Craciun, dulciuri de tot felul si bauturi calde care sa va incalzeasca.

piete craciun rathaus13piete craciun rathaus1piete craciun rathaus2piete craciun rathaus3piete craciun rathaus4piete craciun rathaus5piete craciun rathaus6piete craciun rathaus7piete craciun rathaus8piete craciun rathaus9piete de craciun rathaus10piete craciun rathaus11piete craciun rathaus12
Nu departe de aceasta se afla Satul de Craciun din Piata Maria-Theresien Platz , aflata intre Muzeul de Istoria Artei si Muzeul de Stiintele Naturii. Aici se afla in jur de 70 de standuri de unde se pot achizitiona obiecte de artizat, cadouri originale pentru Craciun, decoratiuni din sticla, multe specialitati din ciocolata, dar si nelipsitul punch cald cu diverse arome delicioase.

piete craciun mtp1piete craciun mtp2piete craciun mtp3piete craciun mtp4piete craciun mtp5piete craciun mtp6piete craciun mtp7piete de craciun mtp8piete de craciun mtp9piete de craciun mtp10
O alta piata de Craciun mai micuta se afla in Karlplatz. Aici gasiti mai mult obiecte de ceramica sau din lemn lucrate manual decat dulciuri , globuri, betele, clopotei si alte obiecte de impodobit pomul de Craciun.

piete de craciun karlsplatz1piete de craciun karlsplatz0piete de craciun karlsplatz2piete de craciun karlsplatz3piete de craciun karlsplatz4piete de craciun karlsplatz5
Piete de Craciun se gasesc si in fata palatelor Schonbrunn si Belvedere; ele sunt aranjate intr-un decor splendid imperial. Aici gasiti decoratiuni de craciun confectionate manual, dulciuri de tot felul, jucarii.
Pietele de Craciun din Viena sunt deschise zilnic intre orele 10 -21.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

One comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.