Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata

Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata este extraordinat de gustoasa. Foile de cacao impreuna cu crema de vanilie si glazura de ciocolata alcatuiesc un desert perfect.

Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata
Ingrediente Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata:

Foi:

  • 1 ou
  • 3 linguri miere
  • 150 grame zahar
  • 2 linguri lapte
  • 1/2 plic praf de copt
  • 50 grame unt
  • 2 linguri cu varf de cacao
  • 350 grame faina

Crema de vanilie:

  • 500 ml lapte
  • 3 oua
  • 3 linguri faina
  • 2 linguri amidon alimentar
  • 120 grame zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 200 grame unt la temperatura camerei

Glazura de ciocolata:

  • 75 grame ciocolata neagra (minim 75%)
  • 50 ml smantana pentru frisca
  • 10 grame unt

Preparare Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata:

Foi:

  • Puneti toate ingredientele, mai putin faina, praful de copt si cacaua, intr-o craticioara antiaderenta la foc mediu.
  • Mixati ingredientele continuu timp de cateva minute pana cand compozita devine cremoasa si isi mareste volumul.
  • Luati apoi craticioara de pe foc si adaugati in aceasta faina, praful de copt si cacaua.
  • Mixati bine cu ajutorul unui tel sau a unui mixer, pana cand ingredientele noi sunt incorporate complet.
  • Impartiti aluatul obtinut in 4 parti egale si lasati apoi aluaturile obtinute sa se raceasca complet.
  • Cu ajutorul unui sucitor formati 4 foi de dimensiunea tavii de copt (23x33cm) si coaceti-le pe fundul acesteia pe rand (aproximativ 8-10 minute/fiecare) la 180 grade celsius, apoi lasati-le sa se raceasca complet.
  • Cand se vor raci foile vor deveni crocante.

Crema de vanilie:

  • Intr-un castron mixati ouale impreuna cu 3 linguri de zahar, faina, amidonul si zaharul vanilat, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti laptele la foc mediu impreuna cu restul de zahar.
  • Cand laptele incepe sa clocoteasca adaugati in acesta compozitia obtinuta anterior din oua, faina,amidon, si mixati continuu pana cand crema se ingroasa.
  • Luati-o apoi de pe foc, acoperiti-o cu o folie de plastic si asteptati sa se raceasca complet.
  • Dupa ce crema de vanile s-a racit, mixati-o cu untul, apoi dati-o la frigider cel putin o ora.

Asamblare Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata:

  • Asezati prima foaie pe fundul unui platou de prajituri.
  • Ungeti foaia cu o treime din crema de vanilie (dupa ce a stat la frigider cel putin o ora).
  • Repetati straturile de inca 2 ori.
  • Asezati ultima foaie, iar pe aceasta decorati-o cu glazura ciocolata, preparata astfel:
  • Mixati toate ingredientele intr-o craticioara la foc mic pana cand acestea se topesc, lasati glazura 2-3 minute sa se raceasca, apoi turnati-o si nivelati-o peste ultima foaie.
  • Dupa ce s-a racit si glazura complet lasati Prajitura cremoasa cu foi de cacao si glazura de ciocolata sa stea la frigider cel putin 8-10 ore, pentru ca foile sa se inmoaie, apoi taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.