Prajitura cu biscuiti si glazura de ciocolata

Un desert rapid, apetisant si savuros este Prajitura cu biscuiti si glazura de ciocolata. Din cateva ingrediente banale, obtineti un adevarat rasfat culinar.

prajitura-cu-biscuiti-si-glazura-de-ciocolata

Ingrediente Prajitura cu biscuiti si glazura de ciocolata:

  • 32 biscuiti simpli
  • 1 litru lapte
  • 1 1/4 cana gris
  • 2 linguri cacao
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 grame unt la temperatura camerei

Glazura ciocolata:

  • 55 grame unt
  • 2 linguri smantana grasime 18%
  • 6 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao
  • Fulgi cocos

Preparare Prajitura cu biscuiti si glazura de ciocolata:

  • Puneti laptele la fiert impreuna cu untul, zaharul si zaharul vanilat.
  • Cand incepe sa dea in clocot, se adauga treptat grisul, mixand continuu pana cand crema se ingroasa (5-6 minute).
  • In final adaugati cacaua, mixati pana cand aceasta se incorporeaza complet.
  • Lasati crema 20-30 minute sa se raceasca.
  • Asezati jumatate din biscuiti pe un platou mare de prajituri.
  • Peste acestia turnati cu grija crema de gris si cacao obtinuta anterior (dupa ce s-a racit 20-30 minute).
  • Deasupra aranjati restul de biscuiti.
  • Peste ultimul strat de biscuiti turnati glazura de ciocolata:
  • Puneti untul impreuna cu restul ingredientelor de glazura, intr-o craticioara la foc mic.
  • Mixati ingredientele pana cand obtineti o compozitie de consistenta unei glazuri.
  • Dupa ce ati turnati glazura peste ultimul strat de biscuiti, garnisiti cu cativa fulgi de cocos, apoi lasati prajitura la frigider cel putin 6-8 ore pentru a se inmuia.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.