Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos

Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos este un desert fin, foarte cremos si bineinteles, extraordinar de gustos.

Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos

Ingrediente Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos:

Blat:

  • 2 oua
  • 200 ml lapte
  • 100 ml ulei
  • 100 grame zahar
  • 200 grame faina
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Umplutura de cocos:

  • 1 litru lapte
  • 1 ceasca zahar
  • 7 linguri gris
  • 200 grame fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos:

Umplutura de cocos:

  • Puneti laptele la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste, adaugati zaharul si grisul.
  • Lasati compozitia pe foc aproximativ 10 minute, pana cand grisul este fiert, amestecand continuu.
  • Inchideti focul.
  • Adaugati in final fulgii de cocos, apoi lasati crema obtinuta sa se raceasca.

Blatul:

  • Cu ajutorul mixerului amestecati toate ingredientele pentru aluat, pana cand obtineti o compozitie omogena.
  • Puneti hartie de copt intr-o tava de 23×33 cm, apoi turnati jumatate din compozitia de blat obtinuta anterior.
  • Dati tava in cuptorul incins la 170 grade Celsius timp de 10-12 minute sau pana cand vedeti ca se incheaga putin compozitia.
  • Scoateti tava din cuptor si intindeti peste blatul partial copt umplutura de cocos.
  • Turnati apoi peste aceasta cealalta jumatate din compozitia de blat de cacao.
  • Lasati Prajitura cu blat de cacao si umplutura de cocos sa mai stea in cuptor cca. 20-25 minute.
  • Asteptati sa se raceasca prajitura complet, apoi decorati-o cu fulgi de cocos si taiati-o in bucati.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.