Muzeul Luvru aripa Richelieu

muzeul luvru aripa richelieu11

Aripa Richelieu se intinde pe toate nivelurile muzeului Luvru: mezanin, parter, nivelul intai, nivelul al doilea. Ea a fost modernizata si largita in anul 1993. Acoperisul lucios de deasupra curtii interioare a aripii Richelieu a muzeului Luvru creaza mai multa lumina si spatiu pentru expunerea sculpturilor monumentale ce se afla aici.
La mezanin in aripa Richelieu a muzeului Luvru sunt expuse numai sculpturi franceze, cea mai de notorietate lucrare este opera lui G. Coustou „Caii din Marly”.
Parterul aripii Richelieu a muzeului Luvru este alcatuit in mare parte din sculpuri franceze, dar si din antichitati ale Orientului Apropiat (Mesopotamia si Persia) – cea mai cunoscuta piesa fiind „Codul lui Hammurabi” (cea mai veche culegere de legi scrisa pe o stela din diorit probabil in jurul anului 1769 I.C.).

muzeul luvru aripa richelieu10
Nivelul intai al aripii Richelieu din muzeul Luvru are peste 60 de sali in care puteti admira „Apartamentele lui Napoleon al III-lea”, dar si Arta Decorativa din Evul Mediu , Renastere, precum si din secolele XVII si XIX.

muzeul luvru aripa richelieu9muzeul luvru aripa richelieu8muzeul luvru aripa richelieu7muzeul luvru aripa richelieu6muzeul luvru aripa richelieu5
Nivelul al doilea al aripii Richelieu din muzeul Luvru este ocupat in intregime de pictura germana, belgiana, olandeza, elvetiana si scandinava din secolele XV-XVII. Cele mai cunoscute picturi sunt: „Dantelaresa” si „Astronomul” de Jan Vermeer, „Autoportret” de Albrecht Durer, „Peisaj cu o moara de vant” de Jan Brueghel, „Cele trei gratii” de Lucas Cranach .

muzeul luvru aripa richelieu4muzeul luvru aripa richelieu3
De asemenea pe nivelul al doilea al aripii Richelieu a muzeului Luvru se poate vizita o sala dedicata numai lui Rembrandt si Galeria Medicis ce cuprinde picturi realizate de Peter Paul Rubens.

muzeul luvru aripa richelieu2muzeul luvru aripa richelieu1
Din aripa Richelieu ajungeti cel mai repede in aripa Sully a muzeului Luvru. Aici puteti admira: pictura franceza din secolele XVII-XIX, desene si pasteluri din secolele XVII-XIX, Arta Decorativa din secolele XVII-XVIII, antichitati romane, etrusce, grecesti, Istoria Luvrului si Luvrul Medieval.

Please follow and like us:

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *