Muzeul Luvru aripa Sully

Aripa Sully se afla intre aripa Richelieu si aripa Denon; ea se intinde pe toate nivelurile muzeului Luvru : : mezanin, parter, nivelul intai, nivelul al doilea.
Aripa Sully a muzeului Luvru a fost proiectata de arhitectul Jacques Lemercier in anul1639 si initial se numea Pavilionul Ceasului.
La mezanin in aripa Sully a muzeului Luvru sunt expuse diverse structuri din Luvrul medieval, cel mai interesant exponat fiind o portiune dintr-un sant cu apa ce inconjura Luvrul .
muzeul luvru aripa sully4
Parterul aripii Sully a muzeului Luvru se imparte in : sali ce expun sculpturi din Egiptul antic, sali cu antichitati etrusce, romane, grecesti, si sali cu obiecte antice din Orientul Apropiat ( Persia, Levant,etc.). Cele mai cunoscute exponate sunt : Venus din Milo si statuia lui Ramsses al II-lea.

muzeul luvru aripa sully3
Nivelul intai al aripii Sully a muzeului Luvru este doar pe jumatate ocupat si aici se continua expunerea obiectelor din Egiptul antic si a celor grecesti, etrusce si romane.
Nivelul al doilea al aripii Sully din muzeul Luvru este ocupat in intregime de pictura franceza din sec. XVIII si XIX. Cele mai cunoscute picturi sunt: „Baia turceasca” de J.A.D. Ingres si „Trisorul” de Georges de La Tour. De asemenea pe nivelul al doilea al aripii Sully a muzeului Luvru se pot admira desene, pasteluri si gravuri franceze, dar si expozitii temporare.

muzeul luvru aripa sully2
Din aripa Sully puteti ajungeti in aripa Richelieu, dar si in aripa Denon a muzeului Luvru. In aripa Denon puteti admira cele mai multe expozitii : Arta Islamica, Picturi italienesti si spaniole, Picturi franceze din sec. XIX, Picturi englezesti, Galeria Appolo, o colectie de bijuterii, Sculpturi italienesti, spaniole si din nordul Europei, Arta din Africa, Oceania, Asia, si America.

muzeul luvru aripa sully1

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *