Turnul Eiffel Paris – informatii utile, poze

4 Shares

Turnul Eiffel , unul dintre cele mai cunoscute monumente din lume, are o inaltime de 324 metri si cantareste 10.100 tone.

turnul eiffel1
Turnul Eiffel a fost construit de inginerul Gustave Eiffel pentru Expozitia Mondiala din 1889 care celebra 100 de ani de la Revolutia Franceza. Constructia Turnului Eiffel a fost inceputa pe 28 ianuarie 1887 si s-a terminat la 31 martie 1889; a durat exact 2 ani, 2 luni si 5 zile pentru a fi gata. Cincizeci de ingineri, arhitecti si proiectanti au efectuat peste 5.300 de schite , iar alti 250 de muncitori au lucrat la constructia efectiva a Turnului Eiffel.

turnul eiffel3turnul eiffel4
„Utopia realizata”, asa cum numeau francezii la inceput Turnul Eiffel, un simbol al dibaciei tehnologice la sfarsitul sec. al XIX-lea, a fost o dovada a valorii ingineriei frantuzesti personificata de Gustave Eiffel si un moment determinant al erei industriale. Turnul Eiffel a avut un success colosal inca de la inceput.
Desi initial Turnul Eiffel fusese instalat numai pentru 20 de ani in Champs de Mars, in 1909 cand ar fi trebui demontat a fost salvat de experimentele stiintifice pe care Gustave Eiffel le-a incurajat aici ( prima transmisie radio, telecomunicatii), dar si de faptul ca intre timp devenise deja un simbol foarte cunoscut al Parisului.
De-a lungul deceniilor, Turnul Eiffel a gazduit evenimente internationale deosebite, spectacole extraordinare de lumini, si a avut vizitatori de prestigiu.

turnul eiffel5turnul eiffel6turnul eiffel7
Ca si alte turnuri, Turnul Eiffel poate fi observat din aproape orice colt al Parisului, dar si din acesta se poate admira o impresionanta panorama a Orasului Luminilor.
Incepand cu 1980 Turnul Eiffel este in permanenta modernizat, renovat, reparat si adaptat pentru publicul care-l viziteaza si este in continua crestere.
Turnul Eiffel este revopsit la fiecare 7 ani, folosondu-se aproximativ 60 tone de vopsea de fiecare data pentru cei 250.000 de mp ai sai. Primul nivel se afla la 57 metri fata de sol, al doilea nivel la 115 metri, iar ultimul nivel (top-ul) la 324 metri (inclusiv cele 120 de antene ce se afla acolo). Turnul Eiffel este deschis in fiecare zi de la 9.30 am pana la 11.45 pm.

turnul eiffel8turnul eiffel9turnul eiffel10
Pentru a vizita Turnul Eiffel este bine sa va luati bilete online pentru a nu mai sta la coada (uneori se sta si 2 ore). Personal am incercat cu doua luni inainte de a vizita Turnul Eiffel sa cumpar bilete online, dar deja erau epuizate!!! – asa ca incercati cu cel putin 3 luni inainte sa achizitionati bilete online, daca stiti exact cand veti vizita Parisul. Am avut insa noroc in ziua in care am urcat in Turnul Eiffel , nu am stat la bilete mai mult de un minut, am asteptat doar cateva minute la ascensoare (probabil pentru ca ploua !).
In Turnul Eiffel trebuie sa luati 2 ascensoare, daca vreti sa urcati pana in top; unul va duce pana la nivelul 1 sau 2, iar pentru top trebuie sa luati un alt ascensor de la nivelul 2. Pretul actual (mai 2013) al unui bilet pana in top este de 15 euro/persoana, iar pana la nivelul 2 este de 9 euro/persoana. Daca urcati pe scari (numai pana la nivelul 2 , de acolo este obligatoriu sa luati liftul pana in top) veti plati doar 5 euro/persoana, insa trebuie sa urcati 704 trepte.

turnul eiffel2Tunul Eiffel a avut aproape 250 milioane de vizitatori de la deschiderea sa din 1889. In prezent simbolul Parisului are peste 7 milioane de vizitatori pe an (din care 75% nu sunt francezi), facandu-l astfel cel mai vizitat obiectiv turistic din lume.
In Turnul Eiffel exista restaurante, baruri sau bufete la fiecare nivel al acestuia, de asemenea gasiti magazine cu suveniruri, Sala Gustave Eiffel (aici se tin seminarii, conferinte, cocktail-uri, etc), Cineiffel (poze, imagini virtuale, filmulete de animatie despre istoria si momentele memorabile ce s-au petrecut inTurnului Eiffel), precum si biroul lui Gustave Eiffel reconstituit asa cum era pe timpul acestuia.

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

5 comments

 • Marin

  Foarte multe poze si informatii despre un un monument minune care trebuie neaparat vazut daca sunteti la Paris. In special istoria sa este binevenita pentru cineva care zi de zi se mai intereseaza si de cultura sa personala. Multumesc.

 • Petrescu Florin

  Salut. Voi ajunge si eu in septembrie la Paris. Din pacate m-am trezit prea tarziu sa-mi achizitionez bilete on-line si s-au terminat. Daca pe site nu mai sunt bilete, pot gasi bilete acolo?
  Multumesx

  • admin

   sigur ca da, gasesti bilete si acolo – sunt case de bilete la picioarele Turnului Eiffel, numai ca de obicei sunt cozi destul de mari….

 • Petrescu Florin

  Multumesc. Bine ca gasesc bilete acolo. Voi sta la coada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.