10 Locuri de vizitat gratuit in Paris

Splendidul Paris este una din cele mai vizitate destinatii turistice din lume, pentru o multime de motive: muzee fascinante, gradini luxuriante, monumente consacrate, magazine celebre, etc.
Multe din aceste obiective turistice au preturi de intrare destul de mari, insa exista si atractii de top ce se pot vizita fara taxa.
De la muzee grandioase, la biserici celebre, iata lista celor 10 locuri de vizitat gratuit in Paris.

1. Catedrala Notre-Dame

Impodobita cu gargui si elemente de arhitectura Gotice, impunatoarea emblema a Parisului trebuie vizitata de orice turist. Intrarea in fascinanta fortareata medievala aflata langa malurile Senei e gratuita (insa daca vreti sa urcati in turnurile gemene se plateste o taxa).

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris Notre-Dame-de-Paris-1

2. Muzee gratuite

Cateva muzee pot fi vizitate gratuit in fiecare zi, precum: Petit Palais – Musee des Beaux Arts de la Ville de Paris sau Musee d’art Moderne de la Ville de Paris.
Altele pot fi vizitate gratuit in prima duminica a fiecarei luni din an: Centrul Pompiduu, Muzeul National Eugene Delacroix, Musee d’Orsay.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris Louvre
Atractii precum: Arcul de Triumf sau Pantheonul pot fi vizitate gratuit in prima duminica din luna, de la 1 noiembrie pana la 1 martie, iar celebrul Luvru poate fi vizitat gratuit in prima duminica din luna, intre 1 octombrie si 31 martie. Lista completa a acestor muzee o aveti aici.

3. Parcul Champ du Mars

Superbul parc in care se afla celebrul Turn Eiffel este locul ideal pentru picnic in Paris. Aduceti-va o patura, ceva vin, o branza brie, si admirati florile si frumoasa pajiste ce se intinde langa voi. Asteptati apoi sa se insereze pentru a admira superbul joc de lumini oferit de Turnul Eiffel.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris champ du mars

4. Bazilica Sacre Coeur

Somptuoasa biserica Sacre Coeur construita din marmura alba, domina energicul district Montmarte in cel de-al 18-lea arondisment al Parisului.
Superbul sau interior impodobit cu mozaicuri aurite si vitralii foarte inalte, se poate vizita gratuit, insa daca dorita sa urcati in dom sau sa explorati cripta se plateste o taxa de intrare.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris sacre coeur

5. Promenade Plantee

Faceti o plimbare gratuita pe Promenade Plantee – o poteca unica de 4,7 kilometri aflata in cel de-al 12-lea arondisment al Parisului.
Aceasta a fost construita pe o cale ferata renovata in anii ’80 ce a fost acoperita cu copaci. Promenada pe frumoasa poteca ce ofera privelisti superbe asupra Parisului, va ofera momente de unice de relaxare.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris promenade plantee

6. Tururi gratuite oferite de Sandemans

Zilnic, cativa voluntari ofera tururi gratuite in Paris povestind cate ceva din istoria acestui fabulos oras, de la inceputurile sale ca satuc medieval, la imperiul lui Napoleon, de la Revolutia Franceza la emotia epocii La Belle Epoque.
Tururile sub 10 persoane sunt gratuite, insa obligatoriu trebuie sa vi le rezervati online.
Mai multe detalii aflati pe site-ul  Sandemans.

 

7. Parc des Buttes Chaumont

Petreceti-va o dupa-amiaza superba in originalul Parc des Buttes Chaumont aflat in nord-estul Parisului. Acesta a fost construit pe locul unei cariere de piatra, ceea ce explica faptul ca parcul are unele portiuni abrupte si stancoase.
Amplasarea parcului ii confera un sarm aparte: grote, cascade si lacuri artificiale, un pod suspendat, copaci indigeni, pasari numeroase, si cea mai cunoscuta atractie a sa – Temple de la Sibylle de unde se poate admira frumusetea orasului, in special cartierul Montmartre.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris Parc des Buttes Chaumont

8. Arenes de Lutece

In cartierul Latin din Paris se afla Arenes de Lutece, un amfiteatru construit de romani la sfarsitul secolului I DC. Acesta era folosit pentru luptele de gladiatori, evenimente sportive sau ca si teatru.
Amfiteatrul se considera ca era unul din cele mai mari construite de romani: avea o capacitate de 10.000 de locuri, arena era inconjurata de pereti inalti de 2.5 metri si avea 41 metri lungime, iar cele noua nise au fost construite pentru a oferi o acustica buna arenei.

Amfiteatrul a fost distrus partial la sfarsitul secolului al III-lea, iar in jurul anului 1210 a fost astupat.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris arenes de lutece
Arenes de Lutece a fost redescoperit in 1860 in timpul construirii unei statii de tramvai din apropiere. O treime din arena a fost dezvaluita in anii 1880, iar restul in timpul Celui De-al Doilea Razboi Mondial.
Astazi Arenes de Lutece este o gradina publica, in care vizitatorii pot intra gratuit si pot vedea ruinele unui amfiteatru grandios de alta data, inclusiv parti din scena, cele noua nise si custile de animale.
Autoritazile franceze au adaugat tribune noi pentru a oferi confort vizitatorilor, si tot aici se pot face picnicuri sau se poate juca petanque.

9. Eglise St-Etienne-du-Mont

O alta biserica splendida din Paris ce se poate vizita gratuit, este Eglise St Etienne du Mont, aflata in cartierul Latin.
Biserica construita in 1530, impresioneaza atat prin amestecul armonios de arhitectura Renascentista si Gotica, cat si prin legatura acesteia cu istoria Parisului.
Ea gazduieste altarul si moastele Sfantei Genevieve, sfanta protectoare a Parisului, cea care a salvat Parisul de invazia Hunului Attila in 451.

10 Locuri de vizitat gratuit in Paris

10. Cartierul Le Marais

Le Marais este un cartier aflat in centrul Parisului pe malul drept al Senei, ce gazduieste o mare parte din comunitatea evreiasca a capitalei franceze, dar si cea chineza. Aici va puteti plimba si admira stradute inguste si cladiri vechi, ce evoca cum arata Parisul in Evul Mediu.10 Locuri de vizitat gratuit in Paris street-marais-paris-france

Daca mai stiti si alte locuri ce pot fi vizitate gratuit in Paris, lasati un comentariu mai jos.

Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *