Castelul Fontainebleau

3 Shares

castelul fontainebleau1Castelul Fontainebleau a fost resedinta regala timp de peste opt secole. Toti monarhii ce au locuit aici au facut tot posibilul sa reamenejeze continuu acest castel deosebit, in jurul constructiei initiale. Prima atestare documentara a Castelului Fontainebleau a fost facuta intr-un document ce dateaza din anul 1137, document semnat de monarhul Ludovic al VII-lea cunoscut drept Ludovic cel Tanar.

castelul fontainebleau2castelul fontainebleau3castelul fontainebleau4In timpul Renasterii s-au adus cele mai mari schimbari Castelului Fontainebleau, respectiv in anul 1528 cand Francis I (1494-1547) a comandat refacerea si extinderea acestui minunat castel medieval arhitectilor Rosso si Primaticcio; acesta isi petrecea iernile aici pentru a vana porci mistreti si alte animale salbatice in padurea ce se afla in imediata apropiere a castelului. De asemenea in timpul lui Napoleon I s-au facut modificari importante in Castelul Fontainebleau in 1804, cand acesta l-a adus aici pe arhitectul Pierre Francois Leonard Fontaine caruia i-a comandat remobilarea acestei resedinte imperiale de la tara.

castelul fontainebleau5castelul fontainebleau6castelul fontainebleau7Arhitectura Castelului Fontainebleau este in stil renascentist, dar si arhitectura tipic frantuzeasca a sec. XII – XIX. In castelul Fontainebleau puteti vizita: Marile Apartamentele Regale, Camerele Renascentiste, Micile Apartamente, Apartamentul Papal, Apartamentul de vanatoare, cele doua budoare ale Mariei Antoinette, Apartamentul Doamnei Maintenon, Apartamentele oaspetilor din Curtea lui Napoleon al III-lea, Galeriile (Galeria lui Francisc I, Galeria Dianei, Galeria Cerbilor, Sala Coloanelor), Teatrul lui Napoleon al III-lea, cele 2 Capele (Capela Sfantei Treimi, Capela  Sfantul Saturninus) , 4 muzee (Muzeul lui Napoleon I, Muzeul Chinezesc, Galeria de Pictura si Galeria de Mobila), Curtile interioare si cele trei gradini ale Castelului Fontainebleau .

castelul fontainebleau8castelul fontainebleau9castelul fontainebleau10 Castelul Fontainebleau se poate vizita gratuit daca va cumparati Museum Pass (cu care puteti vizita peste 60 de obictive turistice importante din Paris si din afara acestuia, printre care palatul Versailles, muzeul Luvru, muzeul Orsay, Arcul de Triumf, etc.). Ca sa ajungeti la Fontainebleau trebuie sa luati un tren din Gare de Lyon catre localitatea Fontainebleau Avon (trenurile spre Fontainebleau Avon pleaca din jumatate in jumatate de ora, iar costul unui bilet de tren dus-intors este de 15 euro, durata calatoriei cu trenul este de 40 minute). De la gara luati un autobuz pe care scrie Chateau si in 10 minute ajungeti cu acesta in fata portilor Castelului Fontainebleau (costul unei calatorii este de 2 euro). Daca vreti sa vizitati tot ce se poate vizita in Castelul Fontainebleau va ia cel putin 4 -5 ore, dar merita! Castelul Fontainebleau a fost transformat in muzeu in anul 1927, iar din 1981 este monument UNESCO.

castelul fontainebleau11castelul fontainebleau12castelul fontainebleau12

Please follow and like us:

3 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.