Castelul Mackenzie din Genova

0 Shares

Castelul Mackenzie din Genova a fost construit intre 1893 si 1905 de catre arhitectul florentin Gino Coppede la comanda agentului de asigurari scotian Evan Mackenzie.

Castelul a fost locuit de familia Mackenzie timp de 27 de ani. La 4 ani dupa moartea lui Evan, in 1935, fiica sa a vandut superbul castel unei societati imobiliare.

Castelul Mackenzie din Genova 1

In timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial a fost ocupat de armata germana, apoi de aliati, iar in 1950 a devenit sediul Armatei de Carabinieri. In 1956 a fost declarat monument national, si a fost recunoscut stilul architectonic Coppede.

Castelul Mackenzie din Genova 3Castelul Mackenzie din Genova 6Castelul Mackenzie din Genova 4Castelul Mackenzie din Genova 7

Castelul Mackenzie, compus din 4 nivele plus fundatia si o grota, are 85 de camere dispuse pe o suprafata de 4.000 mp. Castelul Mackenzie se afla pe Mura di San Bartolomeu nr. 16. Ca sa-l vizitati trebuie sa sunati inainte. Pretul unui bilet de intrare este de 7 euro/persoana. Daca nimeriti cu 2-3 zile inainte de licitatiile ce au loc o data la 3-4 luni, puteti sa-l vizitati gratuit.

Castelul Mackenzie din Genova 8Castelul Mackenzie din Genova 9Castelul Mackenzie din Genova 10

Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.