Prajitura cu crema lamaie si bezea

Prajitura cu crema lamaie si bezea este un desert excelent pe placul tuturor.  Aluatul, crema de lamaie si bezeaua fac din aceasta o prajitura complexa, foarte gustoasa.

Prajitura cu crema lamaie si bezea

Ingrediente Prajitura cu crema lamaie si bezea:

Crusta:

  • 120 grame faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 65 grame unt rece taiat in bucati
  • 30 ml apa rece

Crema:

  • 100 grame zahar
  • 3 galbenusuri
  • 25 grame unt
  • 3 linguri faina
  • 250 ml apa
  • 3-4 linguri apa
  • Coaja rasa si sucul de la o lamaie

Bezea:

  • 3 albusuri
  • 2 lingurite suc de lamaie
  • 100 grame zahar

Preparare Prajitura cu crema lamaie si bezea:

Crusta:

  • Intr-un castron amestecati faina cu sarea, apoi adaugati untul rece taiat bucatele.
  • Mixati bine ingredientele pana cand obtineti un aluat sfaramicios, apoi adaugati putin cate putin apa, pana cand aluatul incepe sa se lege.
  • Intindeti aluatul obtinut intr-o foaie de cca. 3-4 mm grosime, apoi asezati-l intr-o tava rotunda cu diametrul de 23 cm, lasand cca. 1 cm de aluat peste marginile formei.
  • Lasati aluatul din tava la frigider in jur de 30 de minute.
  • Dupa ce-l scoateti din frigider, intepati aluatul din loc in loc cu o furculita, deasupra acestuia se pune o foaie de copt, iar peste foaie puneti boabe de fasole sau de naut (pentru a preveni umflare aluatului la coacere).
  • Dati tava in cuptorul incins la 200 grade Celsius timp de 12 minute, scoateti crusta, luati de pe aceasta boabele de fasole/naut si foaia de copt, apoi mai lasati-o in cuptor inca 8 minute, sau pana cand crusta se rumeneste.

Crema:

  • Puneti intr-o cratita la foc mic coaja rasa si sucul de lamaie impreuna cu zaharul, untul si 250 ml apa.
  • Lasati-le pe foc pana cand dau intr-un clocot, apoi luati cratita de pe aragaz.
  • Intr-un castron se dizolva faina in 3-4 linguri de apa, apoi se adauga pe rand galbenusele.
  • Puneti compozitia obtinuta din galbenuse+faina in cratita cu sucul si coaja de lamaie, zahar, unt, apa.
  • Dati cratita din nou pe foc si amestecati continuu pana cand crema incepe sa se ingroase (in jur de 5 minute).
  • Lasati crema sa se raceasca acoperita cu o folie.

Bezeaua:

  • Bateti albusele cu un praf de sare, adaugati 2 lingurite suc de lamaie si  restul de zahar.
  • Cand crema de lamaie s-a racit, se pune peste crusta coapta, se niveleaza, iar deasupra ei se pune bezeaua obtinuta anterior.
  • Dati prajitura cu crema de lamaie si bezea in cuptorul incins inca 15-20 minute sau pana cand bezeaua devine aurie.
  • Dupa ce s-a racit taiati prajitura in felii.
Please follow and like us:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.