Prajitura frageda cu ciocolata si zmeura

Prajitura frageda cu ciocolata si zmeura este un desert savuros, usor de preparat. Blatul delicat cu unt si lapte se combina excelent cu fructele alese.

Ingrediente Prajitura frageda cu ciocolata si zmeura:

  • 2 oua mari
  • 230 g faina
  • 60 g ciocolata dark
  • 30 g pudra de cacao dark
  • 60 g unt
  • 200 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 300 g zmeura

Decor:

  • Pudra de cacao

Preparare Prajitura frageda cu ciocolata si zmeura:

  • Untul se topeste impreuna cu ciocolata rupta in bucatele; compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca.
  • Ouale se mixeaza cu zaharul intr-un castron pana cand acestea se albesec si zaharul se topeste.
  • Se adauga laptele si compozitia de unt+ciocolata topita pregatita anterior.
  • In final se adauga faina + cacaua + praful de copt cernute, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • Turnati jumatate din compozitia obtinuta intr-o forma rotunda cu diametrul de 22  cm in care ati pus hartie de copt.
  • Deasupra asezati uniform jumatate din zmeura.
  • Turnati restul de aluat, asezati restul de zmeura.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 40-45 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Prajitura frageda cu ciocolata si zmeura se lasa sa se raceasca in tava, se decoreaza cu cacaua, se taie in felii.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.