Prajitura cu lamaie
Prajitura cu lamaie este un desert fraged, aromat, usor de pregatit. Decorul cu fulgi de cocos ii da un plus de savoare acestei prajituri delicioase.

Ingrediente Prajitura cu lamaie:
Blat:
- 6 oua
- 160 g faina
- 200 g zahar
- 1 lingura amidon
- 2 lingurite praf de copt
Crema cu lamaie:
- 250 ml apa
- 100 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 125 ml lapte rece
- 100 g unt
- Coaja rasa si sucul de la o lamaie mare
- 3 linguri amidon
Decor:
- 1 cana zahar pudra
- Sucul de la o lamaie
- Fulgi de cocos
Preparare Prajitura cu lamaie:
Blat:
- Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin spuma.
- Se adauga zaharul treptat, se mixeaza pana se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile, se mixeaza la viteaza mica.
- In final se adauga faina amestecata in prealabil cu amidonul si praful de copt.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie pe jumatate, obtinandu-se astfel doua blaturi.
Crema cu lamaie:
- In laptele rece pun intr-un castronel se dizolva amidonul.
- Intr-o craticioara se pun la fiert apa, untul si zaharul (inclusiv zaharul vanilat).
- Cand compozitia incepe sa clocoteasca se ia de pe foc, se adauga sucul si coaja de lamaie, apoi amidonul dizolvat anterior in lapte.
- Se amesteca usor cu un tel sau o spatula si se pune din nou craticioara la foc mic.
- Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
Asamblare Prajitura cu lamaie:
- Pe unul din blaturile obtinute se intinde imediat crema cu lamaie obtinuta.
- Se pune deasupra cel de-al doilea blat, se apasa usor in crema.
Decor:
- Zaharul pudra se mixeaza cu sucul de lamaie pana se obtine o glazura.
- Aceasta se va intinde pe ultimul blat, iar deasupra se vor presara fulgii de cocos.
- Prajitura cu lamaie se lasa sa se raceasca complet (si sa se solidifice crema cu lamaie), apoi se poate taia in bucati.
Please follow and like us: