Prajitura cu budinca de lamaie

Prajitura cu budinca de lamaie este un desert delicat, aromat, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu budinca de lamaie:

Blat:

  • 2 oua
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte batut
  • 100 g branza crema
  • 1 plic budinca de lamaie dr. Oetker ( 40 g)
  • 100 g faina
  • 35 g amidon
  • Sucul de la o lamaie

Budinca de lamaie:

  • 1 plic budinca de lamaie dr. Oetker (40 g)
  • 350 ml lapte
  • 100 g branza crema
  • 70 g zahar

Decor:

  • Ciocolata rasa

Preparare Prajitura cu budinca de lamaie:

Blat:

  • Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie omogena.
  • Se adauga laptele batut, branza crema, continutul plicului de budinca de lamaie (praful), faina si amidonul cernute si sucul de lamaie.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Albusurile se bat cu un praf de sare pana devin bezea tare.
  • Se adauga in compozitia obtinuta anterior.
  • Aluatul obtinut se toarna intr-o forma de 20×20 cm in care ati pus harite de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 170 grade celsius cca. 25-30 minute.
  • Se lasa sa se raceasca complet, apoi se taie in jumatate pe lungime.

Budinca de lamaie:

  • Continutul plicului de budinca de lamaie se amesteca usor intr-un castronel cu cca. 100 ml lapte pana se obtine o compozitie omogena.
  • Restul de lapte (250 ml) se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia obtinuta anterior din praful de budinca de lamaie.
  • Se amesteca continuu 1-2 minute sau pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia craticioara de pe foc si se lasa budinca de lamaie sa se raceasca complet, acoperind-o cu o folie de plastic pusa direct peste aceasta.
  • Dupa ce s-a racit se adauga branza crema, se amesteca usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu budinca de lamaie:

  • Puneti unul din blaturile obtinute pe un platou de prajituri.
  • Intindeti cca. jumatate din budinca de lamaie si branza obtinuta anterior.
  • Asezati cel de-al doilea blat.
  • Intindeti restul de crema uniform.
  • Se da platoul la frigider minimum 3-4 ore sau pana se intareste budinca de lamaie.
  • Decorati Prajitura cu budinca de lamaie cu ciocolata rasa.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.