Prajitura cu budinca de ciocolata si gris
Prajitura cu budinca de ciocolata si gris este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu budinca de ciocolata si gris:
Blat:
- 3 oua
- 150 g zahar
- 100 g faina
- 5 g praf de copt
- 1 plic budinca cu ciocolata (40 g)
- 1 llingura cacao
- 40 g gris
- 50 ml lapte
- 50 ml ulei
Insiropare:
- 300 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
- 1 lingura cacao
Ganache de ciocolata:
- 400 g ciocolata dark
- 400 ml smantana pentru frisca
Preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si gris:
Blat:
- Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: faina, gris, praful de la budinca de ciocolata, praful de copt.
- Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
- Turnati laptele si uleiul, amestecati usor, apoi incorporati ingredientele uscate amestecate anterior.
- Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
- Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.
Insiropare:
- Laptele se pune intr-o craticioata impreuna cu zaharul vanilat si cacaua.
- Se lasa sa clocoteasca 1 – 2 minute, apoi se toarna fierbinte uniform peste blatul din tava racit.
Ganache de ciocolata:
- Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
- Cand incepe sa se infierbante (nu trebuie sa fiarba !) se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Se lasa 2-3 minute sa se topeasca ciocolata in smantana fierbinte, apoi se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.
- Ganacheul obtinut se lasa sa se raceasca careva minute, apoi se intinde uniform peste blatul insiropat din tava.
- Prajitura cu budinca de ciocolata si gris se lasa sa se raceasca complet, apoi se da tava la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us: