Prajitura cu budinca de ciocolata si gris

Prajitura cu budinca de ciocolata si gris este un desert savuros, usor de preparat.

Ingrediente Prajitura cu budinca de ciocolata si gris:

Blat:

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 100 g faina
  • 5 g praf de copt
  • 1 plic budinca cu ciocolata (40 g)
  • 1 llingura cacao
  • 40 g gris
  • 50 ml lapte
  • 50 ml ulei

Insiropare:

  • 300 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingura cacao

Ganache de ciocolata:

  • 400 g ciocolata dark
  • 400 ml smantana pentru frisca

Preparare Prajitura cu budinca de ciocolata si gris:

Blat:

  • Intr-un castron se amesteca ingredientele uscate: faina, gris, praful de la budinca de ciocolata, praful de copt.
  • Intr-un alt castron se mixeaza ouale cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Turnati laptele si uleiul, amestecati usor, apoi incorporati ingredientele uscate amestecate anterior.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Se da tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca in tava.

Insiropare:

  • Laptele se pune intr-o craticioata impreuna cu zaharul vanilat si cacaua.
  • Se lasa sa clocoteasca 1 – 2 minute, apoi se toarna fierbinte uniform peste blatul din tava racit.

Ganache de ciocolata:

  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara antiaderenta la foc mic.
  • Cand incepe sa se infierbante (nu trebuie sa fiarba !) se ia craticioara de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se lasa 2-3 minute sa se topeasca ciocolata in smantana fierbinte, apoi se omogenizeaza cu ajutorul unei spatule.
  • Ganacheul obtinut se lasa sa se raceasca careva minute, apoi se intinde uniform peste blatul insiropat din tava.
  • Prajitura cu budinca de ciocolata si gris se lasa sa se raceasca complet, apoi se da tava la frigider minim 3-4 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.