Prajitura cu gris si ciocolata

Prajitura cu gris si ciocolata este un desert cremos, aspectuos, pretabil pentru orice ocazie.

Prajitura cu gris si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu gris si ciocolata:

Blat de cacao:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Crema de gris:

  • 750 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 80 g gris
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt moale

Glazura de ciocolata:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 150 g ciocolata

Insiropare:

  • 150 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Prajitura cu gris si ciocolata:

Blat de cacao:

  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor cu spatula.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao copt se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se insiropeaza cu laptele cald in care ati dizolvat zaharul vanilat.

Crema de gris:

  • Praful de la budinca de vanilie se mixeaza cu cca. 150 ml lapte si cu grisul intr-un castron.
  • Restul de lapte 600 ml, se pune la fiert intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia de budinca-gris-lapte obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Craticioara se ia de pe foc, se acopera cu o folie alimentara direct pe aceasta, si se asteapta sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine spuma.
  • Se adauga crema obtinuta in 2-3 reprize dupa ce s-a racit complet, se mixeaza usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu gris si ciocolata:

  • Pe blatul de cacao insiropat se intinde uniform crema de gris.
  • Deasupra se toarna uniform glazura de ciocolata:
  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara la foc mic pana cand se infierbanteaza (nu trebuie se fiarba).
  • Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se lasa asa un minut, apoi se mixeaza usor cu o spatula pana cand ciocolata se topeste complet.
  • Dupa ce se raceste glazura se da tava cu Prajitura cu gris si ciocolata la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon29

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.