Prajitura cu gris si ciocolata
Prajitura cu gris si ciocolata este un desert cremos, aspectuos, pretabil pentru orice ocazie.
Ingrediente Prajitura cu gris si ciocolata:
Blat de cacao:
- 5 oua
- 5 linguri zahar
- 5 linguri faina
- 1/2 plic praf de copt
- 2 linguri cacao
Crema de gris:
- 750 ml lapte
- 120 g zahar
- 80 g gris
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 plic zahar vanilat
- 150 g unt moale
Glazura de ciocolata:
- 150 ml smantana pentru frisca
- 150 g ciocolata
Insiropare:
- 150 ml lapte
- 1 plic zahar vanilat
Preparare Prajitura cu gris si ciocolata:
Blat de cacao:
- Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
- Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
- In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor cu spatula.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
- Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul de cacao copt se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se insiropeaza cu laptele cald in care ati dizolvat zaharul vanilat.
Crema de gris:
- Praful de la budinca de vanilie se mixeaza cu cca. 150 ml lapte si cu grisul intr-un castron.
- Restul de lapte 600 ml, se pune la fiert intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul.
- Cand acesta clocoteste se adauga compozitia de budinca-gris-lapte obtinuta anterior.
- Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
- Craticioara se ia de pe foc, se acopera cu o folie alimentara direct pe aceasta, si se asteapta sa se raceasca complet.
- Untul moale se mixeaza pana devine spuma.
- Se adauga crema obtinuta in 2-3 reprize dupa ce s-a racit complet, se mixeaza usor pana la omogenizare.
Asamblare Prajitura cu gris si ciocolata:
- Pe blatul de cacao insiropat se intinde uniform crema de gris.
- Deasupra se toarna uniform glazura de ciocolata:
- Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara la foc mic pana cand se infierbanteaza (nu trebuie se fiarba).
- Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
- Se lasa asa un minut, apoi se mixeaza usor cu o spatula pana cand ciocolata se topeste complet.
- Dupa ce se raceste glazura se da tava cu Prajitura cu gris si ciocolata la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
Glazura mi-a iersit foarte subtire.Nu stiu ce am gresit.Ai vreun sfat?
Folositi ciocolata neagra minim 75% cacao pentru a iesi mai ferma