Prajitura cu gris si ciocolata

27 Shares

Prajitura cu gris si ciocolata este un desert cremos, aspectuos, pretabil pentru orice ocazie.

Prajitura cu gris si ciocolata

Ingrediente Prajitura cu gris si ciocolata:

Blat de cacao:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 2 linguri cacao

Crema de gris:

  • 750 ml lapte
  • 120 g zahar
  • 80 g gris
  • 1 plic budinca de vanilie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 150 g unt moale

Glazura de ciocolata:

  • 150 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata

Insiropare:

  • 150 ml lapte
  • 1 plic zahar vanilat

Preparare Prajitura cu gris si ciocolata:

Blat de cacao:

  • Albusurile se mixeaza cu zaharul pana cand se obtine o bezea tare.
  • Se adauga galbenusurile, se amesteca usor cu o spatula pana la omogenizare.
  • In final se incorporeaza faina amestecata in prealabil cu cacaua si praful de copt, se amesteca usor cu spatula.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava de 20×28 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20-25 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul de cacao copt se lasa sa se raceasca cateva minute, apoi se insiropeaza cu laptele cald in care ati dizolvat zaharul vanilat.

Crema de gris:

  • Praful de la budinca de vanilie se mixeaza cu cca. 150 ml lapte si cu grisul intr-un castron.
  • Restul de lapte 600 ml, se pune la fiert intr-o craticioara antiaderenta impreuna cu zaharul.
  • Cand acesta clocoteste se adauga compozitia de budinca-gris-lapte obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand compozitia se ingroasa.
  • Craticioara se ia de pe foc, se acopera cu o folie alimentara direct pe aceasta, si se asteapta sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza pana devine spuma.
  • Se adauga crema obtinuta in 2-3 reprize dupa ce s-a racit complet, se mixeaza usor pana la omogenizare.

Asamblare Prajitura cu gris si ciocolata:

  • Pe blatul de cacao insiropat se intinde uniform crema de gris.
  • Deasupra se toarna uniform glazura de ciocolata:
  • Smantana pentru frisca se pune intr-o craticioara la foc mic pana cand se infierbanteaza (nu trebuie se fiarba).
  • Se ia de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se lasa asa un minut, apoi se mixeaza usor cu o spatula pana cand ciocolata se topeste complet.
  • Dupa ce se raceste glazura se da tava cu Prajitura cu gris si ciocolata la frigider minim 8 ore inainte de a o taia in bucati.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
fb-share-icon0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.