Prajitura cu budinca de ciocolata

2 Shares

Prajitura cu budinca de ciocolata este un desert savuros pe care iubitorii de ciocolata il vor indragii imediat. Blatul subtire cu cacao se potriveste perfect cu stratul gros de budinca si ganache-ul de ciocolata.

Ingrediente Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

  • 2 oua
  • 1/3 cana zahar
  • 1/3 cana faina
  • 1 lingurita cacao
  • 3/4 lingurita praf de copt

Insiropare:

  • 150 ml apa
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita esenta de rom

Budinca de ciocolata:

  • 2 plicuri budinca de ciocolata
  • 750 ml lapte
  • 100 g unt
  • 2 linguri zahar

Ganache de ciocolata:

  • 80 g ciocolata
  • 50 ml smantana pentru frisca

Decor:

Fulgi de cocos

Preparare Prajitura cu budinca de ciocolata:

Blat:

  • Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand acestea isi dubleaza volumul, iar zaharul se topeste.
  • Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt si cacaua.
  • Se mixeaza usor pana la omogenizare.
  • Turnati compozitia obtinuta intr-o tava rotunda cu diametrul de 22 cm cu pereti detasabili.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 20 minute, verificati cu scobitoarea.
  • Blatul obtinut se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se insiropeaza: fierbeti intr-un ibric cei 150 ml apa cu zaharul 1 minut, luati apoi ibricul de pe foc si adaugati esenta de rom.
  • Asteptati cateva minute sa se raceasca, apoi insiropati cat mai uniform blatul racit.

Budinca de ciocolata:

  • Praful de la budincile de ciocolata se amesteca intr-un castron cu cca. 400 ml lapte.
  • Restul de lapte se pune intr-o craticioara impreuna cu zaharul si untul la foc mic.
  • Cand acesta clocoteste adaugati compozitia obtinuta anterior din praf de budinca+lapte.
  • Amestecati continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Budinca de ciocolata fierbinte se toarna peste blatul insiropat din tava.
  • Se lasa sa se raceasca.

Ganache de ciocolata:

  • Smantana pentru frisca se infierbanta intr-o craticioara, se ia apoi de pe foc si se adauga ciocolata rupta in bucatele.
  • Se amesteca usor pana la omogenizare.
  • Ganache-ul obtinut se toarna peste stratul de budinca dupa ce acesta s-a inchegat.
  • Decorati Prajitura cu budinca de ciocolata cu fulgi de cocos.
Please follow and like us:
fb-share-icon0
Pin Share0

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.