Prajitura cu afine si topping cu branza crema
Prajitura cu afine si topping cu branza crema este un desert pufos, aromat, rapid de preparat. Blatul fraged cu gust intens de vanilie se combina foarte bine cu decorul din fructe si branza crema alcatuind o prajitura savuroasa.

Ingrediente Prajitura cu afine si topping cu branza crema:
Blat cu afine:
- 3 oua mari
- 175 g unt moale
- 175 g zahar
- 225 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 2 lingurite esenta de vanilie
- 150 g smantana 25% (2 linguri rase la blat, restul la topping-ul cu branza crema)
- 175 g afine
Topping cu branza crema:
- 200 g branza crema Philadelphia
- 100 g zahar pudra
Decor:
- 150 g afine
Preparare Prajitura cu afine si topping cu branza crema:
Blat cu afine:
- Mixati untul moale cu zaharul pana cand obtineti o crema omogena pufoasa.
- Adauati ouale pe rand, mixand bine dupa fiecare.
- Incorporati esenta de vanilie, apoi faina cernuta + praful de copt.
- Adaugati cele 2 linguri de smantana, apoi afinele; amestecati usor ingredientele cu o spatula.
- Turnati compozitia obtinuta intr-o forma de 24×24 cm in care ati pus hartie de copt, nivelati.
- Dati tava in cuptorul preincalzitl la 180 grade celsius cca. 40 minute, verificati cu scobitoarea.
- Blatul cu afine se lasa sa se raceasca complet in tava, apoi se scoate si se asaza pe un platou de prajituri.
Topping cu branza crema:
- Intr-un casatron mixati branza crema cu zaharul pudra si smantana ramasa pana obtineti o compozitie omogena.
- Aceasta se va intinde peste blatul cu afine racit.
- Prajitura cu afine si topping cu branza crema se decoreaza uniform cu afine, apoi se taie in bucatele.
Please follow and like us:
Exceptionala, abia asteptes s-o prepar din nou
Ma bucur ca ti-a placut Mariana, poti s-o incerci si cu alte fructe de padure