Prajitura cu mac visine budinca si cafea

Prajitura cu mac visine budinca si cafea este un adevarat rasfat culinar. Blatul dublu (mac si pandispan) se combina foarte bine cu crema de vanilie si cafea alcatuind o prajitura excelenta.

Prajitura cu mac visine budinca si cafea

Ingrediente Prajitura cu mac visine budinca si cafea:

Blat cu mac visine:

  • 2 oua
  • 150 g unt moale
  • 225 g zahar
  • 300 g mac
  • 300 g faina
  • 200 ml lapte
  • 100 g visine

Blat simplu:

  • 4 oua
  • Un praf de sare
  • 8 linguri zahar
  • 6 linguri faina
  • 2 linguri amidon
  • 1/2 lingurita praf de copt

Crema cu budinca si cafea:

  • 1 plic budinca de vanilie
  • 300 ml lapte
  • 200 g unt moale
  • 150 g zahar
  • 100 ml cafea lichida

Decor:

  • Aschii de ciocolata/ciocolata rasa/frisca

Preparare Prajitura cu mac visine budinca si cafea:

Blat cu mac:

  • Untul moale se mixeaza cu zaharul pana se obtine o compozitie cremoasa omogena.
  • Se adauga ouale pe rand, mixand dupa fiecare adaugare.
  • Turnati laptele, amestecati usor pana la omogenizare.
  • Adaugati faina cernuta, amestecata in prealabil cu semintele de mac si praful de copt.
  • Compozitia obtinuta se toarna intr-o forma de 20×30 cm in care ati pus hartie de copt.
  • Visinele se aranjeza din loc in loc in compozitia cu mac, nivelati.

Blat simplu:

  • Bateti albusurile cu un praf de sare pana obtineti o spuma tare.
  • Adaugati zaharul, mixati pana cand obtineti o bezea tare.
  • Incorporati galbenusurile  amestecand usor cu ajutorul unei spatule.
  • In final se adauga faina + amidonul + praful de copt cernute.
  • Amestecati usor cu spatula pana cand se incorporeaza ingredientele solide.
  • Turnati compozitia obtinuta deasupra compozitiei cu mac, nivelati.
  • Dati tava in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius cca. 35-40 minute.

Crema cu budinca si cafea:

  • Continutul plicului de budinca de vanilie se amesteca intr-un castronel cu cca. 125 ml lapte.
  • Restul de lapte – 175 ml se pune impreuna cu zaharul intr-o craticioara la foc mic.
  • Cand laptele clocoteste se adauga compozitia de praf de budinca + lapte, obtinuta anterior.
  • Se amesteca continuu pana cand budinca se ingroasa.
  • Se ia craticioara de pe foc si se acopera cu o folie de bucatarie direct peste aceasta; se asteapta sa se raceasca complet.
  • Untul moale se mixeaza intr-un castron pana cand se obtine o crema spumoasa.
  • Se adauga  budinca racita in 2-3 reprize, apoi se toarna si cei 100 ml cafea.
  • Se amesteca usor ingredientele pana la omogenizare.
  • Crema obtinuta se intinde uniform peste blatul dublu racit din tava (blat mac + blat simplu).
  • Deasupra se decoreaza cu aschii de ciocolata/ciocolata rasa/frisca/etc.
Please follow and like us:
fb-share-icon0

2 comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.